Kaybettiği Sesine 4 Yıl Sonra Kavuştu

Kaybettiği Sesine 4 Yıl Sonra Kavuştu

Aynur Akış 4 yıl önce guatr ameliyatında sesini kaybetti. Ameliyat sırasında ses teli felci olduğu anlaşılan Akış, 4 yıl boyunca kısık sesle konuşmak zorunda kaldı. İkamet ettiği Tarsus’tan Diyarbakır’a gelen Akış, bir saat süren...

Aynur Akış 4 yıl önce guatr ameliyatında sesini kaybetti. Ameliyat sırasında ses teli felci olduğu anlaşılan Akış, 4 yıl boyunca kısık sesle konuşmak zorunda kaldı. İkamet ettiği Tarsus’tan Diyarbakır’a gelen Akış, bir saat süren ameliyatla sesine yeniden kavuştu. Akış, “4 yıldır sesim yüzünden derdimi anlatamıyordum, telefonla sesimi duyuramıyordum. Sesime yeniden kavuştum. Allah’a şükürler olsun” dedi. Ameliyatı yapan Doç. Dr. Salih Bakır ise titanyum implant tekniğiyle benzer hastaların sesine yeniden kavuştuğunu söyledi.

Guatr ameliyatı sonrası ses teli felci olan ve ciddi ses kısıklığı yaşayan Aynur Akış, Diyarbakır Özel Akademi KBB Dal Merkezi’nde Doç. Dr. Salih Bakır tarafından yapılan ameliyatla sesine kavuştu. Tarsus’da yaşayan ve guatr cerrahisi sonrasında gelişen ses teli felci nedeniyle 4 yıldır çok sıkıntılı günler geçiren Akış, yaklaşık bir saat süren bir operasyonla tekrar rahat rahat konuşabilmenin mutluluğunu yaşadı. Bu sorunun çözümü için birçok yer gezdiğini, başvurduğu birçok hastanede bu rahatsızlığı için yapabilecek bir şey olmadığını belirten Akış, “4 yıldır, sesim yüzünden derdimi anlatamıyordum, telefonla sesimi duyuramıyordum, şimdi sesim adeta eski haline döndü. Diyarbakır’da yaşayan bir yakınımın tavsiyesi üzerine internetten araştırdığımda Dr. Salih Bakır hocamızın bu konuyla ilgilendiğini ve titanyum implant ile başarılı sonuçlar elde ettiğini öğrendim. Tarsus’tan Diyarbakır’a geldim. Muayeneden sonra ameliyattan fayda göreceğimi söyledi. Çok rahat bir ameliyat geçirdim. Daha ameliyat sırasında sesim düzeldi” diye konuştu.

Operasyonu gerçekleştiren Doç. Dr. Salih Bakır, oldukça sık yapılan tiroid cerrahisi başta olmak üzere, kalp-göğüs cerrahisi veya trafik kazalarının sonrasında ses tellerinin sinirinde meydana gelen hasar nedeniyle ses teli felci oluştuğu durumlarda özel bir cerrahi müdahale ile hastanın eski sesine yakın bir sese kavuşabildiğini söyledi. Doç. Dr. Bakır, bazen tek taraflı bazen ise çift taraflı felçler olabileceğini, tek taraflı felçlerde ciddi bir solunum sıkıntısı olmamasına karşın ses kalitesinde bozulmalar görüldüğünü, çift taraflı felçlerde ise en önemli problemin ciddi solunum sıkıntıları olduğunu ve bunlarda farklı ameliyatların uygulandığını, tüm bu ameliyatların merkezlerinde yapılabildiğini belirtti. Doç. Dr. Salih Bakır sözlerine şöyle devam etti: “Ses kısıklığına yönelik cerrahi tedavide farklı teknikler mevcuttur. Merkezimizde hepsi uygulanmaktadır. Şu ana kadar en sık titanyum implant tekniğini kullanmaktayız. Titanyum implant 15 yıldır dünyada uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntemin ameliyat süresini kısalttığını ve daha pratik olduğunu ve komplikasyon olasılığının az olduğunu düşünüyoruz.”

Ameliyatla ilgili de bilgi veren Doç. Dr. Salih Bakır, “Hastaya narkoz verilmiyor, uyutmadan lokal anestezi ile yaklaşık bir saat süren bir cerrahi müdahale gerçekleştiriliyor. Hastalarımızın çoğunda ses kısıklığı şikayetlerinde ciddi düzelmeler olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.