Kart’tan hızlı tren ve stadyum soruları

Kart’tan hızlı tren ve stadyum soruları

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Atalay tarafından cevaplanması istemiyle verdiği üç ayrı soru önergesi ile Konya-Ankara Hızlı Tren Projesini, Atatürk Stadyumunun durumunu ve İhlas Finans mağdurlarının sorunlarını gü

 Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi’nde doğabilecek sorunlara ilişkin soru önergesinin Ulaştırma Bakanı tarafından cevaplanmadığını kaydeden Atilla Kart, “Konya-Ankara Hızlı Tren Projesi hangi aşamadadır? Hangi tarihte bitecektir? Proje için yapılan ve yapılacak olan harcama tutarı nedir?” diye sordu. Atilla Kart, şöyle devam etti: “Proje kapsamında yapılan üst geçitlerin; tarım araçlarının (traktör, biçerdöver ve ekipman gibi) kullanım ve geçişini engellediği açık olmasına ve keza bölgede yapılmakta olan hayvancılığın da bu geçitlerden zarar gördüğü bilinmekte olmasına göre; yöredeki vatandaşların bu sıkıntılarını ve mağduriyetlerini giderecek çalışmalar şimdiden neden yapılmamaktadır? Yurttaşlarımızın bu konudaki mağduriyetlerine neden duyarsız kalınmaktadır?”
Atilla Kart, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde de Konya için tarihi bakımdan, çevre bakımından ve ekonomik bakımdan son derece önemli olan Atatürk Stadyumu, eski Adliye Binasının yeri,  Sosyal Hizmetler’e ait iken Belediye’ye intikal eden taşınmazın durumu ve Beyhekim Mahallesindeki Katlı Otoparkın akıbetini kamuoyunun merak ettiğini hatırlattı. Atilla Kart, şu soruları yöneltti: “Atatürk Stadyumu’nun son durumu nedir?     İnşa edileceği söylenen yeni stadyum ile ilgili çalışmalar hangi aşamadadır? Nereye, hangi bölgeye yapılması planlanmaktadır? Bu durumda Atatürk Stadyumu’nun akıbeti ne olacaktır? Buraya iş-alışveriş merkezinin yapılacağı yolundaki bilgi ve duyumlar doğru mudur? Belli sermaye gruplarıyla bu konularda sağlanan bir mutabakat söz konusu mudur?
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum