Kartal’ın kader anı

Kartal’ın kader anı

Hem ev sahibi Bucaspor hem de Konyaspor için sezonun en zorlu karşılaşması saat 14.00’de başlayacak. Kartal’da cezalı Zayatte bu maçta forma giyemeyecek. Yeşil-beyazların tek düşüncesi 3 puan

Konyaspor, bugün kendisi gibi tehlike hattında yer alan Bucaspor ile karşı karşıya gelecek. Yeni Buca stadındaki maç saat 14.00’de başlayacak ve TV’den naklen yayınlanacak. Maçta FİFA kokartlı, İstanbul bölgesi hakemlerinden Cüneyt Çakır düdük çalacak. Çakır'ın yardımcılıklarını Alpaslan Dedeş ve Mustafa İspiroğlu yaparken, maçın dördüncü hakemi Koray Gençerler.
Her iki takım için de oldukça zor ve bir o kadar da önemli olan maçın hazırlıklarını galibiyet parolasıyla yapan ve tam kadro çıkacak olan Konyaspor, İzmir’e giderek  Swiss Grand Efes otelde kampa girdiler. Milli takımlarda bulunan 6 futbolcu da İzmir’e gelerek takıma katıldılar. Hazırlıklar ise, dün otelin tesislerinde yapılan ter idmanıyla tamamlandı. Konyaspor’un kadrosunda Mehmet Sedef, kaleci Orkun, kırmızı kart cezalısı Kamil Zayatte, sakat olan Muamer Salibasic yer almadı. 21 kişilik kadro şu futbolculardan oluştu: Ercüment Kafkasyalı, Mariusz Pawelek, Basem Abbas, Alvaro Mejia Perez, Erdinç Yavuz, Mahamoudou Kere, Hakan Aslantaş, Musa Çağıran, Emre Yüksektepe, Marcin Robak, Mehmet Batdal, Ertuğrul Arslan, Ali Dere, Johnnier Montona, Adnan Güngör, Barbaros Bahadır Barut, Serkan Şahin, Murat Tosun, Thierry Tazemeta, Gökhan Emreciksin, Peter Grajciar.
Maça 3 puan parolasıyla çıkacak olan Konyaspor’da, kırmızı kart cezalısı Zayatte ile birlikte Mehmet Sedef forma giyemeyecek. Bu arada, Gaziantep maçında hakeme yönelik sportmenliğe aykırı davranışları nedeniyle rapor edilen ve 1 maç soyunma odasına ve yedek kulübesine girmeme yasağı cezasıyla cezalandırılan teknik direktör Ziya Doğan da karşılaşmayı tribünden izleyecek. Bu arada, sarı kart cezasını tamamlayan Ertuğrul ile birlikte, sakatlığı geçen Peter ve Abbas ve yeni transfer Gökhan Emreciksin bugün ilk 11’de yer alacak. Mehmet Batdal ise eski takımına karşı mücadele edecek. Kartal’da Hakan ve Montano ise 3’ere sarı kartla ceza barajında yer alıyorlar.  
Konyaspor, Bucaspor karşısına muhtemelen şu 11 ile çıkacak: Pawelek- Hakan, Erdinç, Kere, Abbas- Musa, Gökhan Emreciksin, Ertuğrul, Peter- Mehmet Batdal, Robak. Konyaspor ile Bucaspor, bugün 5. maça çıkacaklar. Daha önce oynanan 4 maçın 1’ini Konyaspor, 2’sini Bucaspor kazanırken, 1 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Ligin ilk yarısında Konya’da yapılan maç 1-1 tamamlanmıştı. İstanbul bölgesi hakemi Cüneyt çakır ise, bugün Bucaspor maçıyla Konyaspor’un 18. maçına çıkacak. Çakır daha önce Konyaspor’un; 14 süper lig, 1 Bank Asya final maçı ve 2 kupa maçında düdük çalmıştı.   Futbolseverler, bugünkü maçı kale arkası tribünlerden 5, maraton tribünden 10 ve kapalı tribünden 20 lira ödeyerek izleyecekler.
YÖNET: 6 PUANLIK MAÇA ÇIKIYORUZ
Konyaspor Kulübü Basın Sözcüsü Cengiz Yönet, Bucaspor ile bugün deplasmanda 6 puanlık bir maça çıkacaklarını söyledi. Yönet, yaptığı açıklamada, Bucaspor ve Konyaspor’un ligdeki pozisyonlarının belli olduğunu, bu nedenle iki takımın da mutlak 3 puan parolasıyla maça hazırlandığını belirtti. İki takımın da kazanmaktan başka düşüncesinin olmayacağını bildiren Yönet, “Bucaspor ile 6 puanlık bir maça çıkıyoruz. Kazanan takım çok büyük bir avantaj elde edecek. Kaybeden tarafta ise büyük bir moral bozukluğu yaşanacak” dedi. Yönet, Bucaspor’u sahasında yenmek istediklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Yeni transferlerle çok iyi bir ekip olduk. Ara transfer döneminde takıma önemli takviyeler yaptık. Ancak ligin ikinci devresinin ilk 3 maçında maalesef istediğimiz puanları alamadık. Bucaspor maçı ile ihtiyacımız olan 3 puanı almak istiyoruz. Bucaspor’u deplasmanda yenecek gücümüz var. Futbol şansının yanımızda olması ve topun bizi sevmesi durumunda kazanan taraf olacağımıza inanıyorum.”
ÇAKIR, 18. MAÇINA ÇIKIYOR
Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu tarafından bugün deplasmanda oynanacak Bucaspor maçında görevlendirilen FİFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, Konyaspor’un daha önce 14'ü Süper Lig, 1'i Bank Asya 1.Lig, 2'si de Türkiye Kupası olmak üzere 17 maçında düdük çaldı. Son olarak 12.haftada iç sahada Kayserispor maçını yöneten Cüneyt Çakır'ın yardımcılıklarını İstanbul'dan Alpaslan Dedeş ve Mustafa İspiroğlu yaparken, karşılaşmanın dördüncü hakemi Manisa'dan Koray Gençerler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.