Kartal yaya kaldı

Kartal yaya kaldı

Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar’ın iki önce ‘anlaşmak üzereyiz’ dediği İbrahim dağaşan Antalya’ya, yaklaşık bir ay önce Konyasporla ismi anılan Erman Özgür ise Mersin İdmanyurdu’na gitti

Ligin ikinci yarısına güçlü bir kadro ile girmenin hesaplarını yapan, ancak evdeki hesaplarını çarşıya bir türlü tutturamayan Konyaspor’da İbrahim Dağaşan şoku. Başkan Bahattin Karapınar, daha önce Şekersporlu İshak’da olduğu gibi İbrahim Dağaşan transferinde de yaya kaldı. Konyaspor yönetiminin transfer etmek istediği Erman Özgür’de Mersin idmanyurdu’nu tercih etti.
KARAPINAR’DAN DAĞAŞAN AÇIKLAMASI
Yaklaşık bir ay önce Erman Özgür’ü düşündüklerini belirten, iki gün önce de Bucasporla yollarını ayıran İbrahim Dağaşan ile anlaşma üzerine olduklarını söyleyen Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, iki futbolcunun da başka kulüplere gitmesinin ardından açıklama yaptı. Erman Özgür oynadığı mevkide sıkıntıları olmadığını belirterek 1 ay önceki açıklamasıyla ters düşen Karapınar, İbrahim Dağaşan ile ilgili olarak ise futbolcudan yüksek maliyeti nedeniyle vazgeçtiklerini söyledi.  Konyaspor camiasının endişeye kapılmaması gerektiğini belirten Konyaspor Başkanı Bahattin Karapınar, “Takımda sıkıntı yaşadığımız yerlere gerekli isimlerle takviye edilecek. Buna söz veriyorum. Yerli futbolcularda sıkıntı yaşıyoruz. Bu nedenle yerli transferini bekletiyoruz. 2 yabancı oyuncuyla anlaşmak üzereyiz. İngiltere liginde oynayan  bir forvet ve Polonya liginde oynayan libero ile hafta içi anlaşabiliriz. İkinci yarıya güçlü girebilmek için en az 5 transfer yapacağız. 2. yarıda bambaşka bir takım olacağız” dedi. 
DOĞAN: TAKVİYE YAPACAĞIZ
Konyaspor’un ilk yarıdaki performansını değerlendiren teknik direktör Ziya Doğan, öncelikle forvete çok kaliteli 2 oyuncu transfer etmek istediklerini ve bu konuda çalışmalarının devam ettiğini ifade ederken, Konyaspor camiasının sezonun ikinci yarısında çok önemli ve iyi bir takım izleyeceklerinin sözünü verdi.
Sezonun ilk yarısında istediklerini yapamadıklarını belirterek açıklamasına başlayan Doğan, "Antalya'daki UEFA Pro-Lisans kursuna devam ederken bir yandan da ara boşluklarda sayın Başkanımız ve transfer komitemiz ile takımımıza yapılacak takviyeler konusunda sürekli görüş alış verişinde bulunuyoruz. Bu dönemde oyuncu transfer etmek gerçekten zor. Ama daha önce takip ettiğimiz ve belirlediğimiz oyuncular var. Sezon başında zamanımız dar olduğu için transferde istediğimiz hamleleri yapamadık. Ama şimdi zaman zaman ben ve yardımcı antrenörlerim yurt dışına giderek maçlar izledik ve oyuncular tespit ettik. Ama transfer maalesef 2 günde bitmiyor. Talip olduğumuz oyuncular Türkiye'nin çok para veriyorlar diye adı çıktığı için fazla rakam talep ediyor. Daha sonra kulübün konumunu irdeliyor. Bizim transferde çarçur edecek paramız yok. Gelecekte herkesin gurur duyacağı ve başarılı bir takımı oluşturma adına bütün Konya'nın Konyaspor'a sahip çıkması ve destek vermesi gerekiyor” dedi.
Ligin ikinci yarısına çok kaliteli 1-2 oyuncu transfer ederek başlayacaklarını söyleyen Ziya Doğan, “Çok kaliteli 1-2 oyuncuyu kesinlikle bünyemize katmamız lazım. Forvet hattımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Benim takımdaki 4 santraforumun bu sezonun ilk yarısında attığı gol sayısı sadece 2. Çok zor şartlarda takım kurduk. Basit gollerle maçlar kaybettik. En azından 2 forvet oyuncum verimli olsaydı fazladan 4 maç kazanabilirdik. O da bugün bizi çok farklı yerlerde olmamızı sağlardı. Önceliğimiz forvete takviye. Savunmamızı da güçlendirmek istiyoruz. Bu konuda sayın Başkanımız ve transfer komitemizle görüşüyoruz. Kendileri de aynı fikirdeler. Devre arası transferde oyuncular için kulüpleri bonservis ücreti de istiyorlar. Onun için hata yapmama adına çok dikkat ederek, kulübün de bütçesini aşmadan alacağımız kaliteli oyuncularla sezonun ikinci yarısında kaliteli bir Konyaspor izlettirmek istiyoruz" şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.