Kartal Başkent’te rekor peşinde

Kartal Başkent’te rekor peşinde

İttifak Holding Konyaspor Süper Lig'in 12. haftasında bugün deplasmanda MKE Ankaragücü, ile karşı karşıya gelecek. Saat 19.00’da başlayacak karşılaşmayı Mete Kalkavan yönetecek. Yeşil-beyazlı ekip bu maçı kazandığı takdirde yeni bir rekora imza atacak

İttifak Holding Konyaspor Süper Lig'in 12. haftasında bugün deplasmanda MKE Ankaragücü, ile karşı karşıya gelecek. Eryaman Stadı'nda oynanacak mücadele saat 19.00'da başlayacak. Maçı, hakem Mete Kalkavan yönetecek. Kalkavan’ın yardımcılıklarını Hakan Yemişken ve Osman Gökhan Bilir yapacak. Karşılaşmada dördüncü hakem olarak Alper Çetin görev yapacak.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor'a karşı aldığı 2-0'lık galibiyetle 15 puan ile 7. sıraya yükselen yeşil-beyazlı ekip Ankaragücü karşısında da kazanarak yükselişini devam ettirmek istiyor.

HÜCUM HATTI SIKINTILI

Başı sürekli sakatlık ve virüs ile sıkıntılı olan Konyaspor’da testi pozitif çıkan oyuncunun hücum hattında olması camiayı üzerken ve teknik ekibin de hamle gücünü kısıtladı.

Konyaspor’un testinin pozitif çıktığını açıkladığı ve ismini vermediği oyuncunun Erdon Daci olduğu öğrenildi. Alanyaspor ile oynanan maçta Sokol Cikalleshi, Artem Kravets, Musa Çağıran ve Samuel Eduok sakatlanmış, Erzurumspor maçı hazırlıkları sırasında da forvet hattında forma giyen son kozlardan Farouk Miya sakatlanarak Yeşil Beyazlılar’ı zora sokmuştu. Son olarak genç oyuncu Erdon Daci’nin testinin pozitif çıkması teknik heyetin hamle gücünü iyice zayıflattı

YENİ BİR REKORA İMZA ATABİLİR

Konyaspor, bu hafta oynayacağı Ankaragücü maçında galibiyete uzanabilirse lig tarihindeki en iyi 11 maçlık performansına imza atacak. Konyaspor, Cumartesi günü Başkentte Ankaragücü ile oynayacağı maça tarih yazmaya çıkacak. Süper Lig’de 20.sezonunu geçiren ve daha önceki 19 sezonda 11 maç oynadığı dönemleri en çok 16 puanla geçiren yeşil-beyazlılar, Ankaragücü maçını kazanırsa tarihinin en iyi 11 maçlık dönemini geride bırakarak rekor kıracak. Konyaspor daha önce 2015-16 ve 2016-17 sezonlarında 11 maçlık periyodu 16’şar puanla kapatmayı başarmıştı. Ekibimiz en yüksek puan topladığı o sezonlardan; 2015-16’da 66 puanla ligi üçüncü, 2016-17’de ise 43 puanla ligi 9.sırada tamamlamıştı. Bu sezon oynadığı 10 maçta 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgiyle 15 puan toplamayı başaran yeşil-beyazlılar, Cumartesi günü deplasmanda oynayacağı Ankaragücü’nü de yenerse lig tarihinde daha önce hiç yapamadığını yapacak. Başkentten 3 puanla dönülmesi durumunda ligdeki puanını 18’e yükseltecek Anadolu Kartal’ı ligi üçüncü sırada bitirdiği 2015-16 sezonunu bile geride bırakacak.

ANKARAGÜCÜ HENÜZ MAÇ KAZANAMADI

Süper Lig'in 11. haftasında Fraport TAV Antalyaspor'a deplasmanda 1-0 mağlup olan MKE Ankaragücü'nün ligde henüz galibiyeti bulunmuyor. 

Ligde bir maçı eksik olan, bir haftayı da bay geçen sarı-lacivertli takım, oynadığı 9 karşılaşmada 2 beraberlik, 7 mağlubiyet sonucunda 2 puanla 21. ve son sırada yer alıyor. 

İttifak Holding Konyaspor maçı öncesi MKE Ankaragücü'nde sakat veya cezalı oyuncu bulunmuyor.

Öte yandan başkent temsilcisinde, maç öncesi yapılan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testlerinde biri futbolcu 3 kişide pozitif bulguya rastlandığı belirtildi. Sarı-lacivertlilerde 8 Aralık'ta da 3 futbolcunun Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklanmıştı.

SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum