Kartal Antep’e bileniyor

Kartal Antep’e bileniyor

Konyaspor’da, Gaziantepspor maçının hazırlıkları devam ediyor

Yarın ter antrenmanıyla tamamlanacak. Konyaspor’da, sakatlıkları süren Peter ve kaleci Orkun bu hafta da kadroda yer alamayacak
Konyaspor’da, Pazar günü, saat 14.00’de oynanacak Gaziantepspor maçının hazırlıkları devam ediyor. Ligde orta sıralarda yer alan rakibini yenerek ikinci yarıda ilk galibiyetini almayı amaçlayan yeşil-beyazlı takımda moral iyi. Önceki gün, Tatlıcak M. Tevfik lav tesislerinde teknik direktör Ziya Doğan yönetiminde yapılan antrenmana hasta olan Murat Tosun, tedavilerine devam edilen Peter Grajciar ve kaleci Orkun Usak katılmazken, Ertuğrul Arslan takımdan ayrı olarak koşu yaptı. Yeni transferler Mehmet Batdal ve Gökhan Emreciksin’in ile alt yapıdan kaleci Gökhan’ın da yer aldığı, düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenman, çıkış koşuları ve taktik çalışmanın ardından yapılan çift kale maç ve açma-germe hareketleriyle sona erdi. Antrenmanı başkan Bahattin Karapınar, başkan yardımcısı Hasan Kulaksız, as başkan Mehmet Soylu, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Uvat ve Hakkı Teke de izledi.
Gaziantepspor ile karşılaşacak Konyaspor, dün yaptığı taktik antrenmanla hazırlıklarına devam etti. Teknik direktör Ziya Doğan gözetiminde yapılan antrenmana tüm oyuncular katılırken, sakatlık döneminden çıkan kaleci Orkun Usak ve Peter Grajciar ile tedbir amaçlı olarak Ertuğrul Arslan takımdan ayrı çalıştı. Isınma hareketleri ile başlayan, çabukluk ve koordinasyon çalışması ile devam eden antrenman taktik çift kale maç ve açma-germe hareketleri ile tamamlandı.
Hazırlıklar bugünde taktik idmanıyla devam edecek ve yarın ter antrenmanıyla tamamlanacak. Konyaspor’da, sakatlıkları süren Peter ve kaleci Orkun bu hafta da kadroda yer alamayacak. İlk yarının son haftasında, Galatasaray ile oynanana maçta kırmızı kart gören ve 2 maç ceza alan Kere cezasını tamamlaması nedeniyle görev verilmesi halinde bu hafta Gaziantepspor’a karşı forma giyecek. Konyaspor’da, Gaziantepspor maçının planları galibiyet üzerine yapılıyor. İkinci yarıda oynadığı ilk iki maçta bir beraberlik ve bir yenilgi alan ve Gaziantep karşısında ilk galibiyetini almayı amaçlayan Kartal’da moral iyi. Tüm camia; yönetici, teknik adamı ve futbolcusuyla galibiyete kilitlendi. Yöneticiler, taraftarları stada davet ederek destek istediler ve Gaziantepspor’u yenerek bunun sevincini tarftarlarla birlikte yaşamak istediklerini açıkladılar. 
GAZİANTEP MAÇINI KAZANMAK ZORUNDAYIZ
İkinci devrenin ilk iki maçında iyi mücadele etmelerine rağmen şanssız puanlar kaybettiklerini belirten Konyaspor’un genç isimlerinden Musa Çağıran, Pazra günü saha ve taraftarları önünde oynayacakları Gaziantepspor maçını mutlaka kazanmak zorunda olduklarını söyledi. Sezonun ikinci yarısına Bursaspor beraberliği ile başladıklarını anımsatan Musa Çağıran, “Yeni bir araya gelmiş bir ekip olmamıza rağmen Bursaspor karşısında kazanacak pozisyonları bulduk. İyi mücadele ettiğimiz maçtan 1 puanla ayrılmamız bizim adımıza üzüntü verici bir durum oldu. Ardından Eskişehirspor gibi ligin iyi ekiplerinden birine karşı deplasmanda iyi mücadele ettik. Bunu taraflı tarafsız herkes gördü. Yakaladığımız net fırsatlarda vardı. Bunları ilk dakikalarda değerlendirebilsek 3 puanla ayrılmamız içten değildi. Ancak kalemize bir defa gelen rakibimiz duran toptan attığı golle kazandı. Mücadelemizin karşılığını alamadığımız için üzgünüz. Fakat önümüzde birbirinden zorlu 15 maç var. Bunların ilkide sahamızda seyircimizin önünde oynayacağımız Gaziantepspor karşılaşması. Aramıza son katılan arkadaşlarımız ile birlikte iyi bir takım olduk. Tek düşüncemiz Konyaspor’u bir an önce hak etmediği alt sıralardan kurtarmak. Bunun için gayret sarf edeceğiz. Amacımız ne pahasına olursa olsun Gaziantepspor maçını kazanarak moral bulmak” şeklinde görüş belirtti.
Öte yandan Konyaspor, geçen yıl geçirdiği trafik kazasında felç kalan Norveçli oyuncusu Branimir Poljac’a gösterdiği vefa nedeniyle Dünya Fair Play ödülüne layık görülmenin mutluluğunu yaşıyor. Konyaspor Kulüp Başkanı Bahattin Karapınar, Dünya Fair-Play Konseyi ve Dünya Spor Yazarları Birliği tarafından Dünya Fair-Play ödülüne layık görülmesinin gurur verici olduğunu söyledi. Karapınar, “Çok önemli ve büyük bir organizasyon tarafından Konyaspor’umuza verilen son derece anlamlı bir ödül. Biz bu davranışı ödül kazanmak için yapmadık. Bünyemizde yer alan Branimir Poljac’ın geçirdiği trafik kazası sonrasında futbol yaşantısının bitmesi ve şimdilik tekerlekli sandalyeye mahkum olmasının ardından Konyaspor Kulübü olarak kendisinin her zaman yanında olduk. Tüm alacaklarını ödedik. Bank Asya 1.Lig Yükselme Grubu şampiyonluk kupamızı Norveç’e götürdük. Kendisini tedavi gördüğü rehabilitasyon merkezinde ziyaret ettik. Aldığımız şampiyonlukta kendisinin de çok büyük katkısının olduğunu söyledik. Biz bunu Türk insanının vefasını gösterme adına yaptık. Karşılığında böylesine önemli ve anlamlı bir ödülün gelmesi Konyaspor Kulübü olarak bizleri gururlandırdı. Burada asıl önemli olan bizim Poljac’a yapılması gereken insanlık vazifemizi yapmamızdı. Kulüp olarak dünyanın vermiş olduğu bu büyük ödülün sahibi olmamız bizleri son derece mutlu etti” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.