Kart: Sivil havaalanını unutun deniliyor

Kart: Sivil havaalanını unutun deniliyor

Konyaya yapılacak sivil havaalanı konusunda değerlendirmede bulunan Atilla Kart, Ulaştırma Bakanlığının, sivil havaalanını unutun dediğini aktardı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya Milletvekili Atilla Kart, yanık tedavi ünitesinden sivil havaalanına, Mavi Tünel’den Türkiye’nin temel sorunlarına kadar birçok konuda hükümeti eleştirdi. Atilla Kart, CHP Meram İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurulu’nda gazetecilerin soruları üzerine, merkez şehir yapılması gereken Konya’nın birçok konuda ihmal edildiğine dikkat çekti. Kart, “Mavi Tünel, yanık ünitesi merkezi, çevre yolu, sivil havaalanı konularında gerekli adımlar atılmamıştır. 8 yıldır Mavi Tünel’de önemli bir gelişme sağlanmamıştır. Yanık ünitesi konusunda merkez olmamız gerekirken, hükümet üniteyi yapmaktan vazgeçerek, hastaları ısrarla özel hastanelerin kucağına itmektedir. Hükümet devamlı olarak kendine rant oluşturmanın peşindedir. Bugün Numune Hastanesi’nin bulunduğu yerde bile rantlar dönüyor. İktidarın il başkanlığı bile bu rantın içinde yer alıyor.  Fakat yoksul halkın rahat ulaşabileceği ve faydalanabileceği mekânlar oluşturulmuyor. Sivil havaalanı yapılmıyor. Ulaştırma Bakanlığı, ‘sivil hava alanını unutun. Sadece mevcut havaalanını biraz genişletebiliriz’ diyor. Bakanlık ‘Konya’daki sivil yolcu potansiyeli bizi ilgilendirmiyor’ mantığıyla hareket ediyor. Böyle bir düşünce olamaz” diye konuştu. 
Atilla Kart şöyle devam etti: “Bizim türbanla bir sorunumuz yok. Ancak hükümet ısrarla türban meselesini ortaya atıyor. Ama iş çıkışı selde servis aracının içinde hayatını kaybeden 7 türbanlı kıza sahip çıkmıyor. Hükümetin amacı gerçekleri gizlemektir. Bugün şeker, tekstil fabrikaları özelleştirilmiyor, kapatılıyor. Türkiye üretmeyen bir ülke konumuna getiriliyor. Türkiye’nin ekonomisi çökertiliyor. Ama hükümet 8 yıldır ustalıkla milletin, dini ve milli duygularını kullanarak yoluna devam ediyor. Bu oyunlara gelmememiz gerekiyor.”
HASAN AYHAN
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.