Karslı: Kriter Koymak Tezkereyi Çıkardıktan Sonra Mı Aklınıza Geldi

Karslı: Kriter Koymak Tezkereyi Çıkardıktan Sonra Mı Aklınıza Geldi

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, ABD'li generallerden oluşan askeri heyetin Türkiye ziyareti öncesinde belirlenen kriterlerin, tezkereyi çıkarmadan önce netleşmiş olması gerektiğini savundu.Bu yaklaşımı ‘iş bilmezlik’ diye...

Merkez Parti Genel Başkanı Abdurrahim Karslı, ABD'li generallerden oluşan askeri heyetin Türkiye ziyareti öncesinde belirlenen kriterlerin, tezkereyi çıkarmadan önce netleşmiş olması gerektiğini savundu.

Bu yaklaşımı ‘iş bilmezlik’ diye geçiştirmenin mümkün olmadığını dile getiren Karslı konuya ilişkin yazılı değerlendirmesinde şunları söyledi: "Hükümet, ülkenin ne büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu da ilk ağızdan açıklamış oldu. Ne vatan-millet deyince mangalda kül bırakmayan delikanlı Cumhurbaşkanımız, ne de onun atadığı mahir Başbakanımız belli ki tezkereyi çıkarmadan önce ülke menfaatleri konusunda pazarlık yapma gücünü kendilerinde bulamamışlar. Siz, ülkeyi resmen savaşa sokacak bir karar alacaksınız ve bunun şartlarını belirlememiş olacaksınız. Bunu hangi devlet ciddiyeti, hangi vatanseverlik, hangi vicdana sığdırıyorsunuz? Bu saatten sonra kime dinleteceksiniz o belirlediğiniz kriterleri?"

ABD’Lİ GENERALLERİN ZİYARETİ SIRASINDA MASAYA KONULACAK BAŞLIKLAR

ABD’li generallerin Türkiye ziyareti sırasında masaya konulacak başlıklar arasında, İncirlik üssünün kullanım koşulları, bölgeye gönderilecek silahların PKK’nın eline geçmesinin önlenmesi, koalisyon ülkelerinin sorumluluk alması, saldırılardan sonra başlayacak göç dalgası için alınması gereken önlemler gibi konular yer alıyor.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.