Kars'a Çöken Sis Karın Habercisi Olarak Görülüyor

Kars'a Çöken Sis Karın Habercisi Olarak Görülüyor

Kars'ta kar yağışının habercisi olarak nitelendirilen sis gece saatlerinde etkili oldu. Şehir merkezinde sis sebebiyle trafikte görüş mesafesi düştü. Vatandaşlar kış hazırlığını daha yapamadıklarını söyledi. Kars'ta son birkaç gündür...

Kars'ta kar yağışının habercisi olarak nitelendirilen sis gece saatlerinde etkili oldu. Şehir merkezinde sis sebebiyle trafikte görüş mesafesi düştü. Vatandaşlar kış hazırlığını daha yapamadıklarını söyledi.

Kars'ta son birkaç gündür etkili olan kapalı hava akşam saatlerinde hava sıcaklığının 1 dereceye kadar gece saatlerinde ise sıfırın altına kadar düşmesine neden oluyor. Soğuk havayla birlikte Kars'ta gece saatlerinde sis etkili oluyor. Özellikle şehir merkezi Faik Bey Caddesinde etkili olan sis sebebiyle görüş mesafesi 75 metreye kadar düştü. Yetkililer sürücülerin sisin etkili olduğu saatlerde daha dikkatli olmalarını istedi.

Şehirdeki sisin, karın habercisi olduğunu ifade eden Burhan Kaplan, "Kars'ta artık karın mevsimi geldi. Sis kışın ve karın habercisidir. Kuru bir ayaz var." dedi.

Kaplan, bir Karslı olarak turizm işletmelerinin dört gözle beklediği karın bir diğer yüzü ile kış hazırlığı yapamayan vatandaşlar için ise hüzün olduğunu ifade etti. Ekonomik yönden sıkıntı içerisinde olan vatandaşların kış hazırlıklarının yok denecek kadar az olduğunu aktaran Kaplan; "Diyeceksiniz neden? Ekonomik kriz var. İnsanların cepleri boş, memlekette üretim yok, hiçbir yok ve sahipsiz memlekette yaşıyor insanlar. Kredi kartı ve banka borçlarını ödeme gücü yok buda kışa hazırlık yapılmasına engel oluyor." şeklinde konuştu.

Öte yandan meteorolojiden edinen bilgiye göre bu gece hava sıcaklığının sıfırın altında 4 dereceye kadar düşeceği, devamındaki günlerde ise gündüz saatlerinde ortalama 5 derece sıcaklık olacağı ve gece saatlerinde ise sıfırın altında ortalama 5 derece olacağı kaydedildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.