Kars Belediyesi'nden Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne Teşekkür

Kars Belediyesi'nden Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne Teşekkür

Kars Belediyesi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen birer adet greyder, kamyon, cenaze ve hasta nakil araçlarını düzenlenen törenle hizmete sundu. Burada konuşan Başkan Murtaza Karaçanta Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini...

Kars Belediyesi Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen birer adet greyder, kamyon, cenaze ve hasta nakil araçlarını düzenlenen törenle hizmete sundu. Burada konuşan Başkan Murtaza Karaçanta Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini ileterek hizmetin gönül işi olduğunu göstermeye devam edeceklerini söyledi.

Kars Belediyesi önünde Başkan Murtaza Karaçanta ve Belediye Başkan Yardımcıları Yakup Yıldız, Ferit Yenice, Yücel Yücel ve Arda Soner Tatlı ile birlikte belediye çalışanlarının katıldığı törende ilk olarak kurban kesildi. Ardından Başkan Karaçanta yaptığı konuşmada, belediyelerde hizmetin imece usulüyle olması gerektiğini ve elden tutulması gerektiğini ifade ederek; "Bizim feryadımıza Mersin Büyükşehir Belediyesi seyirci kalmadı" dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocaman'a ve ekibine teşekkürlerini ileten Başkan Karaçanta, kendilerini yalnız bırakmayıp ilk adım olarak birer adet greyder, kamyon, cenaze ve hasta nakil araçlarını Belediyelerinin hizmetlerine sunduklarını ve bundan sonraki süreç içerisinde Adana Büyükşehir Belediyesinin ise birer adet kamyon, greyder ve kanalizasyon açma aracını yola çıkardığının müjdesini verdi. Kars halkına hizmet sunmak için aşındırdıkları kapılardan Manisa ve Isparta Belediyelerinin de iş makinesi konusunda kendilerine yardımcı olacaklarının tahutünü aldıklarını belirtti.

'ANADOLU'YA TÜRKLÜĞÜN GİRDİĞİ YER HİZMETE LAYIKTIR'

Kars'ı layık olduğu yere taşımada tüm gayretleriyle çalıştıklarını ve Anadolu'ya Türklüğün girdiği yer olan Kars'ın hizmete layık olduğunu aktaran Başkan Karaçanta; Kars'ta yaşayan konuşmasını şöyle noktaladı, "Çünkü Kars bulunduğu Coğrafya gereği, yıllarca savaşlara ev sahipliği yapmış olması nedeniylede ve bin yıllık bir yurt olması ile de çok önemli bir yerdir. Bugün Anadolu'ya yayılan Türklük hareketinin başladığı yer Kars'tır. Dolayısıyla Azerbaycan'da derler, 'Kadim Şehir' ben kadim şehir olarak değil Kars'ı bin yıllık yurt olaraktan görüyorum"

Tören Başkan Karaçanta'nın Hasta Nakil Ambulansının şoför mehiline geçmesi ve şehir turu atması ile sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.