Karanlık odadan çıkın

Karanlık odadan çıkın

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin karanlık odasının, sanayileşmesine ve gelişmesine engel olduğunu bu karanlık odadan kurtulmadıkça ileri gidilemeyeceğini söyledi

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin karanlık odasının, sanayileşmesine ve gelişmesine engel olduğunu bu karanlık odadan kurtulmadıkça ileri gidilemeyeceğini söyled.

Bir dizi incelemeler ve partisinin Meram İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi için Konya’ya gelen Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, MÜSİAD, ASKON ve AKTİSAD Konya Şubeleri tarafından ortaklaşa düzenlenen, ‘Küresel Medeniyet Krizi ve Çıkış Yolu’ konulu konferansa katıldı. MÜSİAD Konya Şubesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa Numan Kurtulmuş’un yanı sıra, HAS Parti Genel Başkan Yardımcısı Şeref Malkoç, HAS Parti İl Başkanı Veli Tolu, Konya Sanayi Odası Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ASKON Konya Şube Başkanı Yakup Yıldırım, MÜSİAD Konya Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Korkmaz, AKTİSAD Başkanı Soner Cesur, HAS Parti İlçe Başkanları ve parti üyeleri ile çok sayıda işadamı katıldı. Oda ve dernek başkanlarının selamlama konuşmalarının ardından konferansa geçildi. Konuşmasında dünyanın büyük bir krizle karşı karşıya olduğuna değinen Kurtulmuş, Türkiye'nin yaşanan krizi çok iyi anlaması gerektiğini dile getirdi.  Türkiye'nin bu krizden etkilenmemesi için dua ettiklerini ancak dua ederken krizlerin de iyi çözümlenmesi gerektiğini ifade eden Kurtulmuş, “Şu an yaşanan sadece ekonomik, siyasal ya da sosyal bir kriz değildir. Şu an, farklı alanlarda devam eden karmaşık bir süreçtir. Eğer böyle giderse ileride gıda, su, enerji krizi gibi krizler sürecektir. Bu krizler, tek bir bölgeyle, ülkeyle ya da ülkelerin yanlış politikaları sonucu oluşmamıştır. Bu kriz gelişmiş, gelişmemiş bütün ülkelerde yaşanan bir kriz. Bu kriz, aynı zamanda küreseldir. Bu, bir medeniyet krizidir. Böyle görmediğimiz taktirde sonuçları kaçınılmaz olur” dedi. 
KARANLIK ODA ÜLKEYİ ENGELLİYOR   

Kurtulmuş, Türkiye'de karanlık bir odanın ülkenin gelişmesini, ilerlemesini engellediğine dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Bugün insansız hava aracı üretiyoruz. Üretilenler yabancı ülkelere de satılıyor. Karanlık bir el bunu engellemeye çalışıyor. ASELSAN mühendislerinin önce intihar ettiği iddia edildi ama sonra böyle olmadığı ortaya çıktı. Bu karanlık el gelip bize dedi ki; ‘Ey Türkiye. Sanayi zor bir iş. Gelin biz size bunu satalım. Siz dünyanın en güzel memleketinde oturuyorsunuz. Siz buğday, arpa, şeker pancarı üretin’. Dün bize bunu diyenler, bugün bu ürünleri üretmememiz için uğraşıyorlar. 2000 yılının başından beri şeker pancarına kota konuyor. Bugün bizim vatandaşımıza tütün ürettirmiyorlar. Neden- Elin oğlu kendi tütününü pazarlayacak. ‘Siz üretmeyin, biz size tohumunu da satarız’ dediler. Türkiye'nin karanlık odası, sanayileşmesine, gelişmesine engel oldu. Bu ülke bu karanlık odasından kurtulmadıkça ileri gidemez.”

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.