Karaduman: Konya halkı iktidara verdiği oyun karşılığını alamıyor

Karaduman: Konya halkı iktidara verdiği oyun karşılığını alamıyor

Konya'yı yönetenlerin, 'ceketimizi aday göstersek de Konyalı bize destek verecek' düşüncesi içinde olduğunu söyleyen Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, “Biz, bu anlayışa seçimde gereken cevabı vereceğiz” dedi

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, Merhaba Gazetesi'ne konuştu. Karaduman, Konya'da 1 dönem milletvekilliği yaptığını hatırlattı. Karaduman, “Konya'yı TBMM'de çok büyük bir heyecanla temsil etme fırsatım oldu. Şehrin bütün ilçelerini, mahallelerini gezdik ve çok kıymetli çalışmalar yaptık” dedi. Konya'nın sorunlarını bildiklerini, çözüm önerilerinin de hazır olduğunu ifade eden Karaduman, “Konya'nın en büyük problemi kuraklıktır. Konya'ya su gelmiyor. Yer altı suları çekiliyor. Obruklar oluşuyor. Böyle devam ederse, sulu tarım çok hayati ve köklü krizlerle karşı karşıya kalacak. Bugün köylerde genç nüfus azalıyor. Bu gidişata engel olamazsak, köylerdeki yaş oranı daha da yükselecek. 20 yıl sonra köylerimizde tek insan dahi kalmaz. Üreten Konya'nın üretim gücü bitebilir. Köylerde eğitim ile ilgili büyük sorunlar var. Köylerimizin nitelikli eğitime kavuşturulması gerekir. Köylerimizdeki tarım ve hayvancılığın ayağa kaldırılması lazım” şeklinde konuştu.

ghvzi-txoaamvqv.jpg

PARKLARIN, YOLLARIN, KÖPRÜLERİN ÖTESİNİ YAPACAĞIZ

Konya'nın en önemli sorunlarından birinin de işsizlik olduğunu söyleyen Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Karaduman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gençlerimiz, işsizlikle boğuşuyor. İstihdam, Konya'da yeterli bir şekilde ayağa kaldırılmıyor. Gençlerimiz, Konya'da iş bulamadığı için ilçeleri terk ediyor. Göç ediyorlar. Biz, belediyeler marifetiyle parklar, bahçeler yapabiliriz. Bunların hepsini çok önemli ve kıymetli buluyoruz. Biz, park yaparken, parkın üzerindeki gençlerin işsizlikten dolayı bu parklarda boş zaman geçirmesine razı olamayız. Gençlerimiz, bu park ve bahçelerde uyuşturucu illetine bulaşmışsa, bu sorunları bizim net şekilde görmemiz ve çözüm üretmemiz gerekir. Konyalı hemşehrilerimiz aileleriyle parklara, bahçelere gidemediğini söylüyor. Parklar, birtakım insanların içki içtiği, uyuşturucu kullandığı yuvalar haline gelmiş vaziyette. Yollar, köprüler, parklar yaparken, insanları da düşünmek zorundayız. Biz, insanların karnını doyurmak için mücadele ederken, insanların gönüllerini de doyurmak adına mücadele etmek mecburiyetindeyiz. Önce ahlak ve maneviyat noktasındaki anlayışımızı hakim kılmak için geliyoruz. Biz, insanların can güvenliğini riske atan başıboş köpek sorunuyla mücadele edeceğiz. Bu da ciddi bir sorun. Sokağımızdaki insanın canını koruyamayacaksak, ne yapacağız?”

10-15 DAKİKALIK YOL, 50 DAKİKADA GİDİLİYOR!

Konya'da sanayi bölgelerinin, belirli alanlarda kümelendiğini, planlı ve programlı şekilde çalışma yapılmadığı için bu noktalarda trafik sorununun yaşandığını aktaran Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, şunları kaydetti: “Şehrin en büyük problemlerinden biri de trafik. 10-15 dakikada varılacak yolu Konyalılar, 50 dakikada gidiyor. İşe giderken ve işten dönerken 1 saat yolda geçiriliyor. Bu sorunu ortadan kaldırmak adına bir çaba gösterilmeli. 5 yıldır Konya, mevcut belediye tarafından yönetiliyor. Şehrin ulaşım ve trafik sorunu ile ilgili atılan tek somut adım yok. İlçelerimiz ile merkez arasında bir kopukluk var. İlçeler ile merkez arasında ulaşımın irtibatı çok ama çok zayıf.”

KONYA HALKI İKTİDARA VERDİĞİ OYUN KARŞILIĞINI ALAMADI!

Konya ve halkının ülkenin en sıkıntılı dönemlerinde vatanının ve devletinin yanında olduğunu da söyleyen Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, Konyalıların hizmet olarak AK Parti'ye verdiği oyun karşılığını alamadığını ifade etti. Karaduman, “Kimseyi kötülemek adına söylemiyoruz bunları. Ankara'da, İstanbul'da birçok ilde vaadler ortaya konulurken, Konya'da bir proje yok. Neden? Konyalı seçmeni cepte görüyorlar. Üzülerek söylüyorum; Konya'yı yönetenler, ceketi herhangi bir yere assak da Konyalı bize destek verecek düşüncesi içinde. Bu yüzden Konya halkının yanında verilen desteğin karşılığı olarak yeterince duramıyorlar. Gelinen nokta bu. Her seçim sürecinde 'metro metro' diyorlar. Metro açacağını söyleyen iktidarın yaptığı şey 'ceketimi de assam Konyalı bana oy verecek' demekten başka bir anlam ifade etmiyor. Üzüntüyle takip ediyoruz. Bunlar olmaması gereken şeyler. Dün verilen ama yapılmayan vaadler dışında ortada bir şey yok. Biz, Konyalılar ile el ele verip, sorunların üstesinden geleceğiz. Konya'da yorulmuşluk, durgunluk, bıkkınlık var. Biz, Konya'ya heyecan getireceğiz. Şehre yeni nefes, ufuk ve vizyon kazandıracağız” diye konuştu.

ghbpeosw8aedpa9.jpg

KONYA'DA SU FATURASI ELEKTRİKTEN FAZLA GELİYOR!

Konya'nın Milli Görüş belediyeciliğini, Milli Görüş'ün de Konya'yı çok iyi tanıdığını dile getiren Karaduman, “Konya, Milli Görüş belediyeciliğini en küçük hücresine kadar yaşadı. Bu yönüyle şanslı bir il” dedi. 1989 yılında Konya'nın Milli Görüş belediyeciliğiyle tanıştığının altını çizen Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, ayrıca şunları ifade etti: “Konya, bizim dönemimizde ülkenin en huzurlu şehriydi. Kavga, gürültü yoktu. İnsanların ekonomik alım gücünü, kardeşliğini güçlendirecek bir görüş ortaya koymuştuk. Türkiye'nin en ucuz suyunu, ekmeğini tüketen şehir o dönem Konya'ydı. Bugün gelinen noktada Konya'da vatandaş, 'su faturamız, elektrik faturamızdan fazla geliyor' diyor. Bu meseleleri ciddiyetle ele almalıyız. 1 Nisan'dan sonra Konya'yı yeniden inşa edeceğiz. Şehri bir şantiye alanı, rant sahası olarak görmeyeceğiz. Konya'yı Türkiye'nin en yaşanılabilir şehri yapacağız. Konya'yı yine Türkiye'nin en ucuz suyunu tüketen, en ucuz ekmeğini yiyen, en ucuz ulaşım hizmetinin verildiği şehir yapacağız. Konya'da insanı merkeze alacağız. Biz, bu niyetle besmelemizi çektik. Biz, bu yola kimseye kaybettirmek için çıkmadık, Milli Görüş anlayışını hakim kılmak için geliyoruz. Yarım bırakılan hizmetleri biz tamamlayacağız. İnsanımızı ekmek alırken dahi oturup saatlerce düşünmeye mahkum eden yaklaşımı ortadan kaldıracağız. Bu dünyada en temel ihtiyaç olan ekmeği alırken bile insanlar kuyruklara mahkum hale getirildiyse burada bir şeyler yanlış gidiyordur.”

ADAYLAR ARASINDA TEK MİLLİ GÖRÜŞÇÜ

Saadet Partisi Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulkadir Karaduman, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Toplumda her geçen gün 'biz de Milli Görüşçüyüz' diyen insanların sayısının artıyor olması, bizim için çok büyük sorun değil. 'Milli Görüşçüyüm' iddiasının, ispatlarının olması gerekir. Tartışmalara girmek istemem ancak Konya'da büyükşehir adayları içinde Milli Görüşçü olma vasfını taşıyan tek aday Abdulkadir Karaduman'dır. Bize çok sayıda telefon geliyor. Diğer parti seçmenlerinden 'Milli Görüşçü bir siz varsınız' diye mesajlar alıyorum. Bizi bu seçimde destekleyeceklerini söylüyorlar. Milli Görüş belediyeciliğini biz dün Konya'da yaşattık. Mustafa Özkafa, Veysel Candan, Mustafa Özkan, Mehmet Şen başkanımızla yani Konya'da belediyecilik denince akla gelen ilk isimlerle birlikte çalışıyoruz biz Konya'da. Büyüklerimiz bugün bizi destekliyor ve bizim yanımızdalar.”

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum