Karaciğer Nakli Oldu, İkinci Kez Annelik Sevinci Yaşadı

Karaciğer Nakli Oldu, İkinci Kez Annelik Sevinci Yaşadı

Antalya’da 4 yıl önce eşinden karaciğer nakli yapılan Fatma Köse, tekrar sağlığına kavuşmasının ardından ikinci kez anne olmanın heyecanını yaşıyor.Antalya’da yaşayan 26 yaşındaki ev hanımı Fatma Köse, 2010 yılında halsizlik...

Antalya’da 4 yıl önce eşinden karaciğer nakli yapılan Fatma Köse, tekrar sağlığına kavuşmasının ardından ikinci kez anne olmanın heyecanını yaşıyor.

Antalya’da yaşayan 26 yaşındaki ev hanımı Fatma Köse, 2010 yılında halsizlik ve vücudunda oluşan şişkinlik nedeniyle hastaneye başvurdu. Yapılan tetkiklerin ardından genç kadına, ‘siroz’ teşhisi kondu. Hastanede tedavi gören Köse, bir süre sonra karaciğer yetmezliği çekmeye başladı. Köse, doktorların ‘karaciğer nakli olması gerekiyor’ sözleri üzerine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi’ne başvurdu. Fatma Köse’nin işletmecilik yapan 8 yıllık eşi Tacettin Köse (30) karaciğerini vermek için gönüllü oldu. Yapılan tetkiklerde eşinin karaciğerinin Fatma Köse’ye uyumlu olduğu belirlendi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından ameliyata alınan Köse’ye eşinden alınan 600 gram karaciğer parçası nakledildi. Vedat adında 7 yaşında bir çocukları bulunan Fatma ve Tacettin Köse çifti, geçtiğimiz yıl ikinci kez anne baba olmaya karar verdi. Doktorlarının onay vermesiyle hamile kalan Fatma Köse, 10 gün önce ‘İbrahim’ adını verdikleri sağlıklı bir bebek dünyaya getirdi. Karaciğer nakliyle sağlığına kavuşan Fatma Köse, ikinci kez annelik sevinci yaşadı.

Dünyadaki en büyük mutluluklardan birini yaşadığını söyleyen Köse, “Organ nakli olanlar nakilden sonra çocuk sahibi olmaya korkarlar. Ben hiç korkmadım. ‘Allah’ım korur’ dedim. Çok şükür korudu. Çok mutluyum. Doktorlarıma çok teşekkür ediyorum. Nakil olan anne adaylarına, korkmamalarını ve bu mutluluğu yaşamalarını tavsiye ediyorum.” dedi. Karaciğer naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi Müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan, “Organ nakliyle sağlığına kavuşan hastalarımızı bu şekilde görmek bizi de mutlu ediyor. Bizim amacımız zaten insanların sağlıklı bir şekilde normal yaşantılarına devam etmelerini sağlamak. Nakil olan hastalar, ilaçlarının düzenlenmesi ve doktor kontrolünde anne olabilirler. Nakil olmaları anne olmalarına engel değil.” diye konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.