Karabük Üniversitesi, Atina Politeknik Üniversitesi İle İşbirliğini Arttırıyor

Karabük Üniversitesi, Atina Politeknik Üniversitesi İle İşbirliğini Arttırıyor

Karabük Üniversitesi, Avrupa üniversiteleriyle işbirliğini arttırıyor. Karabük Üniversitesi heyeti, Yunanistan’ın ilk üniversitesi durumundaki Atina Politeknik Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Karabük Üniversitesi, Avrupa üniversiteleriyle işbirliğini arttırıyor. Karabük Üniversitesi heyeti, Yunanistan’ın ilk üniversitesi durumundaki Atina Politeknik Üniversitesi’ni ziyaret etti. Avrupa Birliği (AB) Erasmus projesi kapsamında gerçekleşen ziyarette iki kurum işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye’deki yüksek öğretim kurumlarının Avrupa üniversiteleri ile gerçekleştirdikleri işbirliği çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Karabük Üniversitesi’nden bir heyet, geçtiğimiz günlerde Atina’da temaslarda bulundu. Karabük Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, ülkedeki ekonomik krize rağmen dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasında kendine yer bulan Atina Politeknik Üniversitesi’nde geçirdikleri bir haftalık çalışma ziyareti hakkında Cihan Haber Ajansı’na bilgi verdi. Büyükgenç, Atina Politeknik Üniversitesi Erasmus sorumlusu Prof. Dr. Maria Ionnides ve Rektör Prof. Dr. J. N. Avaritsiotis ile ortak çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Atina Politeknik Üniversitesi’nin 20 bin öğrencisi ile uluslararası saygınlığı olan bir kurum olduğunu hatırlatan Özcan Büyükgenç, Karabük Üniversitesi’nin ise 32 bin öğrencisi ile Türkiye’nin parlayan yıldızı olduğunu belirtti. Atina Politeknik Üniversitesi ile imzalanan işbirliği anlaşmasının önemine değinen Büyükgenç, şöyle konuştu: “Üniversitemiz ile Atina Politeknik Üniversitesi arasındaki bu anlaşma çok önemli. Her iki üniversite de alanlarında başarılı kurumlar. Daha önce Atina Teknik Üniversitesi’nden bir heyet üniversitemizi ziyaret etmişti. O zaman da ortak anlaşmalar imzalanmıştı. Atina’ya gerçekleştirdiğimiz bu çalışma ziyaretimizi bilgi ve deneyim paylaşımı adına çok önemsiyoruz.”

Özcan Büyükgenç, Atina Teknik Üniversitesi yönetimine ve özellikle Erasmus koordinatörü Prof. Dr. Maria Ionnides’in gösterdiği yakın ilgi ve misafirperverliğine çok teşekkür ettiklerini sözlerine ekledi.

1836 yılında kurulan Yunanistan’ın ilk üniversitesi olan Atina Politeknik Üniversitesi, 1967 yılında demokrasiye darbe vuran 7 yıllık Albaylar Cuntası'nın sonunu getiren süreci başlatan kurum olarak biliniyor. 1973 yılında Politeknik Üniversitesi'nde Cunta'ya karşı başlayan öğrenci direnişi, ülkede darbeler döneminin kapanmasıyla sonuçlanmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.