Karababa: Spor evrenseldir

Karababa: Spor evrenseldir

TÜFAD Konya Şube başkanı İsmet Karababa yazılı bir açıklama yaparak, geçen hafta yaşanan bazı olaylarla ilgili düşüncelerini açıkladı.

TÜFAD Konya Şube başkanı İsmet Karababa yazılı bir açıklama yaparak, geçen hafta yaşanan bazı olaylarla ilgili düşüncelerini açıkladı. Karababa, “Sporumuzun başarısına, futbol ailemizin huzuruna katkı veren her kişi ve kurumları takdir edip örnek gösterdiğimiz gibi, istenmeyen olayları çıkartarak toplumsal barışımızı tehdit eden davranışlara sebebiyet veren kişileri de şiddetle kınıyor en ağır biçimde cezalandırılmalarını da bekliyoruz” dedi.

Karababa'nın açıklaması şöyle:

“Spor evrensel bir olgudur, bu olgunun bireye fiziksel ve ruhsal sahlığına olan katkısı yanında toplumsal olaylara da önemli katkısı düşünüldüğünden toplumu yönetenler spora ve sporu icra eden aktörlere önemli ölçüde değer ve katkı sunmaktadırlar.

Çünkü;her düşünceden insanları birbirine yakınlaştıran, tanıştıran, kaynaştıran aynı amaç içinde bütünleştire coşkuyu,sevinci ve üzüntüyü aynı anda yaşatan spor dışında başka bir araç olmadığını görüyor toplumsal barışımız, huzurumuz aynı zamanda tanıtımımız adına önemli bir araç olduğuna inanıyor spor ailesini oluşturan her kesiminde sorumlulukları ölçüsünde sporumuzun fair play ruhuna ve başarısına katkı sunmasını da bekliyoruz.

Süper amatör liginde mücadele eden takımlarımız belirli hedefler içindeki yarışlarını sona yaklaşırken bazen heyecanlarını duygu kontrollerini yapamadıklarını da zaman, zaman yaşıyoruz. Bu hafta içinde de yaşama dair ne varsa sahalarımızda yaşanırken futbol ailesini oluşturan her kesim gibi bizlerde yaşananlardan etkilendik, takdir ettik, üzüldük ve elbet geleceğimiz adına da kaygılandık.

İnsan yaşamı kutsal ve her şeyin de üstündedir anlayışı içinde Kadınhanı Belediyespor – Ereğlispor müsabakasında sporcumuz Hüseyin Buğurhan’ı hayata döndüren ilk müdahaleyi yapan hakemimiz Uğur Doğan’ın duyarlı olduğu kadar örnek bir davranış olarak görüp takdirle karşılıyoruz.

Yine Kadınhanı Belediyespor – Ereğlispor müsabakasında ve Beyşehir Belediyespor – Ç.Çumra Belediyespor müsabakalarında yaşanan olaylar sporumuz ve geleceğimiz adına üzüntü ve kaygı vericidir. Kadınhanı ilçemizdeki olayların daha çok büyümemesi adına büyük gayret gösteren belediye başkanımız Mehmet Nuri Ödük’ün bu sorumlu davranışını da takdirle karşılıyor, örnek gösteriyor teşekkür ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.