Kaplan’dan Akdoğan’a: Dikkat Edeceksiniz Dilinize

Kaplan’dan Akdoğan’a: Dikkat Edeceksiniz Dilinize

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'a bağlı ve ilgili kurumların bütçelerinin görüşmeleri sırasında muhalefetten iktidara dil uyarısı geldi. Görüşmelerin sabahki oturumunda Başbakan...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'a bağlı ve ilgili kurumların bütçelerinin görüşmeleri sırasında muhalefetten iktidara dil uyarısı geldi.

Görüşmelerin sabahki oturumunda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve HDP Şırnak Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu üyesi Hasip Kaplan arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Akdoğan, Kaplan'la tokalaşırken "Geçmiş olsun" dileğini iletti. Bunun üzerine Kaplan Akdoğan'a, "Teşekkür ederim. Valla dikkat edeceksiniz dilinize. Hükümet olarak 10 gündür durmadan linç kampanyasına çeviriyorsunuz ama dikkat edeceksiniz kusura bakmayın." diye konuştu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan'a bağlı ve ilgili kurumların bütçelerinin görüşmelerine başlandı. Komisyon görüşmelerinin başlamasının öncesinde Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş ve Yalçın Akdoğan komisyon üyeleriyle tokalaştı. Yalçın Akdoğan, HDP Şırnak Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Hasip Kaplan’la tokalaşırken ikili arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Kaplan, Yalçın Akdoğan’a, "Teşekkür ederim. Valla dikkat edeceksiniz dilinize. Hükümet olarak 10 gündür durmadan linç kampanyasına çeviriyorsunuz ama dikkat edeceksiniz kusura bakmayın." dedi.

Akdoğan ise Kaplan’a, "Ben sana geçmiş olsun diyorum ama. Sen bana ne diyorsun." diye karşılık verdi. AK Parti Plan Bütçe Komisyonu Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç ise Kaplan’a, "Sabah sabah sakin başla. Sabah sakin başla" demesi üzerine Kaplan, "Sakini var mı Allah Allah. Geçmiş olsunmuş." ifadesini kullandı.

Bu arada Akdoğan, CHP’li Milletveili Oktay Ekşi ile bir süre sohbet etti.

Akdoğan’ın ardından komisyona Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş geldi. Kurtulmuş komisyon üyeleri ile tek tek tokalaştı. Kurtulmuş’un Hasip Kaplan ile tokalaşması sırasında da ilginç bir diyalog yaşandı. Kurtulmuş, Kaplan’a, "Geçmiş olsun" dileklerini iletti. Bunun üzerine Kaplan ona da "Sağolun ve biraz dikkat istiyoruz Sayın Kurtulmuş. Hükümet ülke yönetiyor. Dikkat edeceksiniz." dedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.