'Kamunun Bir Kuruşunu Yiyen Allah Nezdinde Bunun Hesabını Veremez'

'Kamunun Bir Kuruşunu Yiyen Allah Nezdinde Bunun Hesabını Veremez'

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumu'nun 2015 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "Kamunun...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Cumhurbaşkanlığı, TBMM, Sayıştay ve Kamu Denetçiliği Kurumu'nun 2015 yılı bütçelerinin görüşülmesine başlandı. AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "Kamunun bir kuruşunu yiyen bir insan Allah nezdinde bunun hesabını veremez. Yiyenler varsa Allah bildiği gibi yapsın." dedi.

Komisyon, AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber başkanlığında toplandı.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, eski bakanlar hakkındaki iddiaları araştıran Meclis Soruşturma Komisyonu'na ifade vermeyen Barış Güler ile Reza Zarrab'ın tutumunu eleştirdi. "Meclis'in gönderdiği komisyonu tanımıyorsa, Meclis'in itibarını korumakla görevli olanları göreve çağırıyorum." diyen Çetin, bu konuda Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in devreye girmesini beklediğini kaydetti.

AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, "Devletin bir kuruşunu yiyen manevi olarak hesabını verir; buna inanıyorum. Kamunun bir kuruşunu yiyen bir insan Allah nezdinde bunun hesabını veremez. Yiyenler varsa Allah bildiği gibi yapsın." diye konuştu.

CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin ise bir kesime yönelik Başbakan'a yakışmayacak şekilde 'hayvan' diyecek, 'ininize girecek' şekilde, düzeyde konuşmalar yapıldığını ifade etti.

CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş de "Kaçak saray Başbakanlık olarak mı Cumhurbaşkanlığı olarak mı yapıldı? Başbakanlık olarak yapıldıysa niye Başbakanlık'a verilmiyor?" diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Müslim Sarı, politik, ideolojik değerlendirmenin ilk defa Cumhurbaşkanlığı bütçesinde yapıldığını gördüğünü ifade etti. "Benim muhatabım kim; Sayın Cumhurbaşkanı mı? Olamaz, çünkü tarafsız. Siz misiniz ama siz olamazsınız bürokratsınız." diyen Sarı, bu anlayışın hibrit yapının bir uzantısı olduğunu vurguladı.

"Devlet adamı payesini kim veriyor Cumhurbaşkanı'na? Buradaki bakış açınız Sayın Cumhurbaşkanı'nın düşüncesi mi? Kimin?" diyen Sarı, 397 milyon liralık bütçenin Cumhurbaşkanlığı makamına değil de Cumhurbaşkanı'na verildiğini anladığını söyledi. Sarı, "Böyle bir sunuşu kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.