Kamu Gözetim Kurumu Başkanı Baş, Muhasebecilerle Biraraya Geldi

Kamu Gözetim Kurumu Başkanı Baş, Muhasebecilerle Biraraya Geldi

Bursa'da düzenlenen ‘Bağımsız Denetimde Gelişmeler ve Beklentiler’ konulu toplantıya katılan Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş, muhabesecilerin çeşitli sorularını cevaplandırdı. Meslekte Dayanışma...

Bursa'da düzenlenen ‘Bağımsız Denetimde Gelişmeler ve Beklentiler’ konulu toplantıya katılan Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş, muhabesecilerin çeşitli sorularını cevaplandırdı.

Meslekte Dayanışma ve Birlik Derneği tarafından Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Başkanlık Salonu’nda düzenlenen ‘Bağımsız Denetimde Gelişmeler ve Beklentiler’ konulu toplantıya, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş, kamu kurumlarının temsilcileri, akademisyenler ve çok sayıda mali müşavir katıldı. Toplantıda konuşan Dernek Başkanı Asım Karaman, geçiş dönemindeki yetkilendirme sürecinin hızla devam ettiğini söyledi.

Durumun en çok bağımsız denetim raporunu talep edecek iş, finans, rapor düzenleyen denetçileri ve meslektaşlarını ilgilendirdiğini belirten Karaman, "Serbest muhasebeci mali müşavirler olarak denetimin hep içinde olduk. Bağımsız denetçilere verilen sorumluluk her ne kadar uykularımızı kaçırsa da meslekten beklentilerimiz var. Bu noktada düzenlediğimiz toplantı, bilgilenmemiz açısından önem taşıyor." dedi.

Toplantıda konuşan Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala ise sivil toplum kuruluşları, resmi toplum kuruluşları, akademik meslek odaları gibi geniş yelpazeyi kent konseyinin biraraya getirebildiğini söyledi. Konuşmaların ardından oturum bölümüne geçildi. Panelin moderatörlüğünü BKK Yürütme Kurulu üyesi ve Bağımsız Denetçiler Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Temsilcisi Bağımsız Denetçi Cemil Tekin üstlendi. Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş, Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Başkan Yardımcısı Mehmet Kaya ile Bursa’da bağımsız denetim yetkilendirme yetkilerini veren Uludağ Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mehmet Cebe’nin konuşmacı olarak katıldığı oturumda, bağımsız denetimde gelişmeler ve beklentiler konuşuldu. Program, soru cevap bölümüyle sona erdi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.