Kampüs Camii büyüdü

Kampüs Camii büyüdü

Hayırseverlerin desteğiyle Türk Anadolu Vakfı tarafından 1989 yılında temeli atılan ve 1995 yılında ibadete açılan 7 bin kişilik Selçuk Üniversitesi Kampüs Camii'nin eki olarak inşa edilen yeni cami ve külliye hizmete açıldı

Yeni cami ve külliyenin açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine Vali Muammer Erol, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu Müftüsü Nusret Karabiber ve çok sayıda öğrenci katıldı. Törende konuşan Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla, "Şehrin ve üniversitenin nüfusu hızla artıyor. Hayırseverlerin desteğiyle camimizin kapasitesini 14 bine çıkardık. Kapasitesi 7 bindi. Kulliyemiz de hizmete girdi. Bize destek veren bütün kurum ve kişilerden Allah razı olsun"  diye konuştu. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, "Hayırlı bir hizmetin açılış töreninde biraraya geldik" derken, İl Müftüsü Ali Akpınar da, cennete giden yolların cami ve mescitlerden geçtiğini söyledi.

3-1.20160423103436.jpg

CEMAATE HASRET CAMİLER VAR

Akpınar, "Hayatımızın cennete çevrilmesinin yolu da cami ve mescitlerden geçiyor. İnsanlar, cami ve mescitsiz olmuyor. Selçuklular'ın bin yıl önce inşa ettiği saraylar ve evler yıkıldı, ama camiler ile külliyeler varlığını koruyor. Camiler dim dik ayakta duruyor. Kulliye çağdaş Arapça'da fakülte anlamına geliyor. Atalarımız da sürekli şehrin merkezine camiler inşa etti. Hayat camiye göre şekilleniyor. İslam kültüründe caminin yeri büyüktür. İnsanın rafine olması için camilere ihtiyaç duyuyoruz. Ne yazık ki cemaate hasret camiler de var" açıklamasında bulundu.

KAMPÜSE ÜÇÜNCÜ CAMİ

 Açılış töreninde söz alan Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin de, "Ecdadımız bin yıl önce şehrimizi camiler ve medreselerle donattı. Kampüsümüze büyük bir cami kazandırıldı. Tıp Fakültesi'nin altında da bir camimiz var. Üçüncü bir cami projemiz de var. Projemizi ilgililerle paylaştık. Onlar da uygun görürse kampüse bir cami daha kazandıracağız. Tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Konuşmalar ve okunan duaların ardından protokol üyeleri tarafından cami ve külliyenin kurdelesi kesildi.

merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.