Kamalak: Türkiye bu oyuna gelmemeli

Kamalak: Türkiye bu oyuna gelmemeli

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, ''Batılı dostlarımız, Türk ordusunun Suriye'ye girmesini teşvik ediyor.

Kamalak, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde düzenlenen il başkanları toplantısında, AK Parti iktidarının Suriye politikasının yanlış olduğunu savundu.

İktidarın, bağımsız bir dış politikası olmadığını öne süren Kamalak, ''Suriye konusunda mevcut iktidar, dış güçlere, ABD'ye güvenerek bir hesap yaptı ama hesap tutmadı. Neticede yapayalnız kaldı'' iddiasında bulundu.

Kamalak, ''Şu an Batılı dostlarımız, Türk ordusunun Suriye'ye girmesini teşvik ediyor. Türkiye Suriye'ye müdahale ederse itibar kazanırmış, Türk ordusu şeref kazanırmış. Türkiye bu oyuna gelmemelidir. Türkiye Suriye'ye girecek olursa bölünür'' diye konuştu.

Suriye konusunda çözümün Milli Görüş'te olduğunu savunan Kamalak, ''Kansız şekilde, barış yoluyla Suriye'deki problemi çözmek mümkündür. Şu aşamada Türkiye, İran ve Mısır bir araya gelmek zorunda. Her geçen gün, Türkiye'nin aleyhine işliyor'' görüşünü dile getirdi.

CHP'li milletvekillerin Apaydın kampına alınmamasını da eleştiren Kamalak, keyfi bir uygulamanın yapıldığını iddia etti.

Ortadoğu konusunda ABD ile Türkiye'nin menfaatlerinin çatıştığını öne süren Kamalak, bölgede yaşananların, ABD'nin silah satışının artmasına yaradığını söyledi.

AK Parti iktidarının terör konusundaki yaklaşımını da eleştiren Kamalak, ''AK Parti, terör örgütüyle ilgili gelişmeler karşısında şaşkına dönmüş durumda. Milletvekilleriyle örgüt üyelerinin kucaklaşmasına tepki gösteriyor, hayret ediyor. Biz üzüntüyle karşılıyoruz, şaşırmıyoruz. O milletvekillerinin varlık sebebi o örgüt değil mi'' diye konuştu.

Kamalak, Türkiye'de yapılan olumlu düzenlemelerin ''fikir babasının'' Milli Görüş olduğunu ancak bunların eksik yerine getirildiğini savundu.

Birinci öğretim ve açık öğretimden harçların kaldırıldığını hatırlatan Kamalak, harçların ikinci öğretimde kaldırılmamasının ise haksızlığı artırdığını iddia etti.

Bazı üniversitelerde başörtüsü yasağının fiili olarak sona erdirildiğini ancak mevzuatta düzenleme yapılmadığını belirten Kamalak, iktidara geldiklerinde bu konuyu çözüme kavuşturacaklarını kaydetti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.