Kamalak: Tsk, Işid'le Mücadele Edemeyecek Kadar Aciz Mi?

Kamalak: Tsk, Işid'le Mücadele Edemeyecek Kadar Aciz Mi?

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, IŞİD gerekçe gösterilerek, Meclis’ten geçirilen tezkereyle Türkiye’ye yabancı askerlerin gerişinin önünün açıldığını söyledi. "NATO’nun ikinci büyük kuvveti Türk Silahlı Kuvvetleri...

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, IŞİD gerekçe gösterilerek, Meclis’ten geçirilen tezkereyle Türkiye’ye yabancı askerlerin gerişinin önünün açıldığını söyledi. "NATO’nun ikinci büyük kuvveti Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), İŞID’e karşı bu ülkeyi savunmaktan aciz öyle mi. TSK gerçekten IŞİD denilen örgütle mücadele demeyecek kadar acz içinde mi?" dedi.

SP Trabzon İl Kongresi, Genel Başkan Mustafa Kalamak’ın da katılımıyla yapıldı. Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongreye, Selçuk Özderya başkanlığındaki tek liste ile gidildi. Genel Başkan Kamalak, burada yaptığı konuşmada, CHP, MHP ve iktidarı eleştirdi. AKP’nin 12 yıllık iktidarının sonunda ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiğini söyleyen Kamalak, “Bu ayın başında Meclis’ten bir tezkere geçirildi. Bu tezkereye göre, Mehmetçik yani TSK yurt dışına gönderilebilecek. Yani yabancı ülkelere gönderilebilecek. Acaba Mehmetçik, sizin evlatlarınız hangi yabancı ülkeye gönderilecek? İsrail’e mi, Fransa’ya mı, Almanya’ya, İngiltere’ye mi, nereye gönderilecek? İslam ülkelerine Suriye, Irak’a. Niçin gönderilecek. Oradaki kardeşlerinizi öldürsün diye. Öyle değil mi AKP?” ifadelerini kullandı.

Aynı tezkere ile yabancı askerlerin Türkiye’de konuşlanmasının önünün açıldığına dikkat çeken Kamalak, sözlerine şöyle devam etti: “Yabancı askerle dediğin kimler ey AK Parti. Dürüst ol, doğru söyle, yabancı askerler dediğin kim? Haçlı orduları değil mi. Yani Osmanlıyı paramparça edenlerin torunları değil mi, İslam coğrafyasını kan gölünü çevirenler değil mi. Türkiye’yi IŞİD ten koruyacakmış. Yani Haçlı orduları bizi IŞİD’ten koruyacak öylemi? Başka bir ifadeyle NATO’nun ikinci büyük kuvveti TSK, İŞID’e karşı bu ülkeyi savunamayacaktan aciz öyle mi; hayır.”

Daha IŞİD gündemde yokken Malatya Kürecik’e NATO kalkanlarının kurulduğunu hatırlatan SP lideri, bütün bunların Büyük Ortdoğu Planı çerçevesinde yürütüldüğünü savundu. Yapılanların, ‘1914 yılında paramparça ettikleri, cetvellerle çizdikleri İslam coğrafyasının haritasını yeniden bu sefer silaha süngüyle çizme planı, Büyük Ortadoğu Projesi’ olduğunu öne süren Kamalak, “Onlara göre bölünmesi gereken ülkelerden 22 İslam ülkesinden birisi de Türkiye’dir. İşte Türkiye’ye davet edilecek yabancı askerler de bu düşünceye hizmet edecek askerlerdir. Yani bir bakıma Türkiye’yi bölecek, parçalayacak askerler. Öyle değil mi AKP, öyle değil mi sayın Cumhurbaşkanı, öyle değil mi sayın Başbakan?” şeklinde seslendi.

‘Akıl vicdan sahibi olan herkese sesleniyorum’ diyen Kamalak, şöyle konuştu: “NATO’nun bu zamana kadar bir tek İslam ülkesine huzur getirdiğine şahit olanınız var mı? Türkiye’ye huzur getirecek öyle mi? Ben buradan iktidar sahiplerini tekrar soruyorum; Sayın cumhurbaşkanı, sayın Başbakan, TSK gerçekten IŞİD denilen örgütle mücadele demeyecek kadar acz içinde mi; hayır. Siz belli bir planın uygulayıcısı durumundasınız, farkında olmasanız da.” dedi.

“AÇILIM PROGRAMININ AMACI NE?”

Türkiye için çarenin SP iktidarı olduğunu anlatan Mustafa Kamalak, AKP’nin 12 yıllık iktidarının sonunda ülkeyi kaos ve çatışmalara sürüklediğini kaydetti. Kamalak, şunları söyledi: “Ülkeyi ne hale getirdiler, görüyorsunuz. 2 sene önce açılım programını ilan ettikleri zaman, ‘dilimiz varmıyor ama korkarız ki bu açılım sonunda ya Türkiye bölünecektir veya daha büyük çatışmalara yol açacaktır’ demiştik. Niye böyle söyledik; çünkü açılımın yönü belli değil. Hükümet bir açılımdan bahsediyor ama ne yapmak istediği belli değil. ‘Cenaze gelmiyor’ diyor. Doğrudur. Yemenden cenaze geliyor mu? Gelmiyor. Niye; ayak çektik çünkü verdik. Selanik’ten, Batı Trakya’dan cenaze geliyor mu? Senin olsun dersen, askeri çekersen, polisi etkisiz hale getirirsen cenaze gelmez. Ama varım dediğin an cenaze gelmeye başlar.”

Hükümete, ‘açılım programının amacı nedir?’ diye soran Kamalak, sözlerini şöyle tamamladı: “Söyle yahu, bana söyle. Orada bağımsız bir devlet mi kurmak istiyorsun, yoksa özerklik mi vermek istiyorsun, mahalli yönetimleri serbest hale mi getirmek istiyorsun, ne yapmak istiyorsun arkadaş şunu söyle ya. Kanaatimce cevap; bilmiyorum. Biz işte onun için ‘dilimiz varmıyor ama bu program sonunda ülke ya daha büyük çatışmalara yol açacaktır veya bölünme tehlikesiyle karşı kayrıla gelecektir’ dedik. Ama tekrar ediyorum; SP vardır, milletimiz vardır, Trabzon vardır, sizler varsınız, inanmış gönüler vardır, mücahit ve mücahidelerimiz vardır.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.