Kamalak, AK Parti'ye kapıları kapattı

Kamalak, AK Parti'ye kapıları kapattı

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "İktidar sizin kardeşinizdir' deniliyor. Kardeş olduğumuz doğrudur ama aramızda sayılamayacak kadar fark vardır. Kardeş olmuş olmak her problemi çözmüyor. Aynı şekilde düşünmemizi icap ettirmiyor. Habil ile Kabil de kardeşti. Aramızda yol, yön farkı ve istikamet farkı var. Onlar Avrupa Birliği, Hristiyan grubu, Haçlı Birliği diyor, biz İslam Birliği diyoruz. Yönlerimiz farklı" dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Parti Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Kamalak, yaptığı konuşmada, güncel olayları milli görüş açısından değerlendirmek istediğini belirterek, güncel olayların başında Suriye'deki gelişmelerin yer aldığını söyledi. Gelişmelerin Saadet Partisi olarak 1 yıldan bu yana ortaya koyduğu endişeyi teyit ettiğini anlatan Kamalak, Arap Baharı'nın bir devamı niteliğinde bundan 1 yıl kadar önce Suriye'de bir takım gelişmeler ve hareketlenmeler olduğunu ifade etti. Kamalak, "AK Parti iktidarı birçok alanda olduğu gibi yazık ki orada da yanlış bir tutum içerisine girdi. Yanlış bir hesap yaptı. Onun hesabına göre nasıl olsa diğer ülkelerde, diğer Arap ülkelerinde olduğu gibi, burada da sivil halk hareketi en kısa zamanda başarıya ulaşacaktı. Esad gidecek, Baas yönetimi yıkılacak, Suriye devleti mevcudiyetini sürdürecek ve mevcut iktidarın yerine AK Parti'nin de desteklemiş olduğu yeni bir hükümet, dost bir yönetim, iş başına gelecekti" diye konuştu.

"EGEMEN GÜÇLERİN SURİYE KONUSUNDAKİ EĞİLİMLERİ BELLİ OLMUŞTUR"

Kamalak, bu sebeple AK Parti iktidarının bir an önce Suriye'ye müdahale edilmesini istediğine dikkati çekerek, öbür taraftan da Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama'nın bir açıklama yaptığını ve açıklamasında 'Esad'ın yürüyen bir ölü' olduğunu söylediğini hatırlattı. Kamalak, "Böylece egemen güçlerin düşüncesi Suriye konusundaki eğilimleri belli olmuştur. Şu halde, Türkiye oradakinin aksine geç kalmamalı, hatta harekete öncülük etmeliydi. Bu sebepledir ki 10 yıldır dost bildiği, hatta kardeş saydığı birlikte aile fotoğrafları çektirdiği müşterek Bakanlar Kurulu toplantısı yaptığı Esad'ı bir ilçe başkanına dahi hitap edemeyeceği sözlerle, hele hele diplomasi kurallarına asla ve asla uygun düşmeyecek olan bir üslupla azarlarcasına 'Esad, orada oturamazsın, Suriye'deki gelişmeler bizim iç meselemiz' diyordu Sayın Başbakan" dedi.

Kısa bir süre sonra bu üslubun yanlış olduğunun ve diplomasi lisanı ile bağdaşmadığının fark edildiğine dikkati çeken Kamalak, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'Olaylar Suriye'nin iç meselesidir' dediğini hatırlattı.

SURİYE TARAFINDAN DÜŞÜRÜLEN TÜRK UÇAĞI

Kamalak, Suriye tarafından düşürülen Türk uçağına ilişkin, "NATO'ya başvuruldu. NATO 'tamam' dedi. NATO'nun Suriye'ye girmesine NATO sıcak bakmıyordu. Yani şunu diyordu, 'Siz girin biz sizi destekleriz'. Nasıl destekleyecek? Gizli gizli silah vermek suretiyle. Yani Müslüman'ı Müslüman'a kırdırmak biçiminde. Suriye'ye müdahale konusunda Rusya ve Çin kesin tavır koydu. 'Hayır' dedi. Dolayısıyla Türkiye uçağın düşürülmesine rağmen bekleme sürecine girdi" şeklinde konuştu.

Düşürülen uçakla ilgili yapılan açıklamalar hakkında bilgiler veren Kamalak, yapılan açıklamaları hatırlattı. Kamalak, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'ın düşürülen uçakta şehit düşen pilotların otopsileri hakkında tam bir bilgi vermediğine işaret ederek, "Otopsi sonuçlandı' diyor. Otopsi ile ilgili en önemli bilgi 'Pilotlarda kurşun izine rastlanmadığı' diyor. 'Otopsinin diğer sonuçlarını ise açıklayamam, şehitlerimize karşı saygısızlık olur, şehit pilotların ailelerini rencide eder' diyor. Hükümet yetkililerine sesleniyorum, böyle devlet ciddiyetsizliği olmaz" dedi.

"5 AĞUSTOS'TA İSTANBUL'DA MİTİNG DÜZENLEYECEĞİZ"

Kamalak, 5 Ağustos'ta İstanbul Kadıköy Meydanı'nda büyük bir miting düzenleyecekleri bilgini verdi. Kamalak, "İktidar sizin kardeşinizdir' deniliyor. Kardeş olduğumuz doğrudur ama aramızda sayılamayacak kadar fark vardır. Kardeş olmuş olmak her problemi çözmüyor. Aynı şekilde düşünmemizi icap ettirmiyor. Habil ile Kabil de kardeşti. Aramızda yol, yön farkı ve istikamet farkı var. Onlar Avrupa Birliği, , Hristiyan grubu, Haçlı Birliği diyor, biz İslam Birliği diyoruz. Yönlerimiz farklı. Amaçlarımız farklı, onlar Haçlı Birliği'ne girmek için Avrupa Birliği Bakanlığı'nı kurmuşlardır" diye konuştu.

Kamalak, HAS Parti ile AK Parti'nin birleşeceği iddialarına ilişkin olarak, "Özü şudur, bizim için şaşırtıcı değildir bu gelişmeler. Numan Bey milli görüşü alıp AK Parti'ye yama yapacaktı. Ama Cenab-ı Allah buna fırsat vermedi" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.