Kalkınmayı önemsiyoruz

Kalkınmayı önemsiyoruz

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Selçuk Öztürk ve Mehmet Babaoğlunu ziyaret etti

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Selçuk Öztürk ve Mehmet Babaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretlerde yerel kalkınmanın tüm alanlarda gerçekleşmesi için çaba harcandığına vurgu yapıldı

AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, il yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk ve Konya Ovası Projesi (KOP) İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarete Ahmet Sorgun’un yanı sıra AK Parti Konya İl Başkan Yardımcıları Ömer Faruk İyibildiren, Mustafa Erkuş, Mustafa Gürüler, Hasan Hüseyin Karapınar, Yusuf Uçar, Mustafa Yazlık, Ertuğrul Uslu, Mehmet Akif Göksu, Beyazidi Bestami İnan, Mustafa Kürkçü ile AK Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Ulvi Bezirci ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Kanmaz, Mehmet Ali Arlı ile Ramazan Özkaya da katıldı.

Ziyarette konuşan AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 70 bini aşkın esnaf, sanayici ve işadamı ile Konya’nın bir ticaret kenti olduğunu söyledi. KTO’nun Konya ekonomisine, sosyal ve kültürel hayatına büyük katkılar verdiğini dile getiren Sorgun, “Dinamik ve değişken bir yapıya sahip olan toplumumuz, manevi anlamdaki eksikliğini gidermede önemli çalışmalar yapılıyor. Ancak bu konuda herkese görev düşüyor. Toplumumuzun dini, ahlaki ve manevi yapısının bozulmaması için STK’lara da bu anlamda önem veriyoruz. Binlerce esnafımıza ve vatandaşımıza hizmet eden bir kurum olarak Konya Ticaret Odası’nın da bu yöndeki çalışmalarını biliyor ve takdir ediyoruz. Bundan sonra da üreteceğiniz sosyal projelerin devamını önemsiyoruz” dedi.

KTO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de, KTO olarak Konya ekonomisini ayakta tutmak, geliştirmek ve daha fazla yatırım ve proje üretmek için büyük çaba harcadıklarını dile getirdi. Bu çalışmalarının yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetleri de hiçbir zaman aksatmadıklarının altını çizen Öztürk, şunları söyledi; “Konya’nın ekonomisi ve kültürü için birçok kurum, kuruluş ve belediyelerimizle işbirliği yapıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Mesleki Eğitim Merkezi’ni hayata geçirmeyi planlıyoruz. Bu merkezde üyelerimiz ve mesleki eğitim için ilimize gelen vatandaşlarımızın tüm sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayacağız” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun’un ikinci ziyareti ise KOP İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu’na oldu. Sorgun, “Hükümet olarak bölgesel kalkınmayı önemsiyoruz. Bununla beraber, her bir bölgeyi düşündüğünüz zaman bu aynı zamanda ülkenin de kalkınması anlamına geliyor. İl Teşkilatı olarak, Konya Milletvekillerimizle ve hükümetimizle beraber bu bağlamda toprağımızın daha verimli ve daha kaliteli bir düzeye ulaşması için bizler de elimizden gelen bütün katkıları vermeye hazırız” diye konuştu.

KOP İdaresi Başkanlığı hakkında konuklarına bilgi veren Mehmet Babaoğlu ise, bölgesel kalkınmayı sadece tarım ve kırsal kalkınma ekseninde değerlendirmediklerini, eğer bir bölgede kalkınma olacaksa, o bölgenin hangi dinamiklerle kalkınması konusunda detaylı çalışma yapılamasının gerekliliğini belirtti.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.