'Kalkınma Bakanlığı Bütçesinden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na Aktarma' İddiası

'Kalkınma Bakanlığı Bütçesinden Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na Aktarma' İddiası

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Kalkınma Bakanlığı’nın asıl görevlerini göz ardı ederek, bütçesinin bir bölümünü ekstra ‘Kaç-Ak saray’ diye adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapımı için aktardığını söyledi.CHP’li...

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Kalkınma Bakanlığı’nın asıl görevlerini göz ardı ederek, bütçesinin bir bölümünü ekstra ‘Kaç-Ak saray’ diye adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapımı için aktardığını söyledi.

CHP’li Yüksel, Kalkınma Bakanı Cevdet Yüksel’in yazılı olarak cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na sunduğu önergede, "Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımı için ‘Yatırımları Hızlandırma Ödeneği’nden’ aktarılan tutar nedir?" diye sordu.

Türkiye’nin iktisadi, sosyal ve kültürel gelişmesine yönelik kalkınma planları ve programlarını hazırlamak için kurulan Kalkınma Bakanlığı’nın görevinin dışına çıkarak bütçesinin bir bölümünü ekstra yaptırılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı yapımına harcandığını belirten Yüksel, Kalkınma Bakanlığı’nın kurulması ile ilgili kararnamenin 2011 yılında yayınlandığını belirtti.

CHP’li Alaattin Yüksel şunları söyledi: "Bakanlığın önemli görevleri, ülkemizin iktisadi, sosyal ve kültürel gelişmesine yönelik kalkınma planları ve programlarını hazırlamak ve makro ekonomik, sektörel, tematik ve bölgesel politika ve stratejiler geliştirmek ve kamu yatırım programını hazırlamaktır. Ancak Kalkınma Bakanlığı asıl görevlerini bir yana bırakarak, ülkenin çözülmesi gereken bunca sorunu varken bütçesinin bir bölümünü Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın yapımı için harcamıştır."

'PROJELERİNİZİ AÇIKLAYIN'

Soru önergesinde Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’a "2012-2014 yılları yatırım programında hangi projeleriniz yer alıyor? Bu yatırımların hangileri gerçekleşmiştir?" sorusunu yönelten Yüksel, diğer soruları şöyle sıraladı:

"Bakanlık tarafından planlanan ancak gerçekleşmeyen projeler var mıdır? Var ise bu projeler hangileridir?

2011-2014 yılları arasında, ‘Yatırımları Hızlandırma Ödeneği’nden hangi projelere ne kadar kaynak aktarılmıştır?

‘Kamu Yatırımlarını Hızlandırma Ödeneği’nden Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın inşası için yapılan kaynak aktarımı da Kalkınma Bakanlığı’nın görev ve sorumlulukları arasında yer almakta mıdır?

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın yapımı için yatırımları hızlandırma ödeneğinden bugüne kadar aktarılan toplam tutar nedir?" CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.