Kalkınma Ajansı'nın Destek Verdiği Projeler Kapsamında 550 Kişi İstihdam Edildi

Kalkınma Ajansı'nın Destek Verdiği Projeler Kapsamında 550 Kişi İstihdam Edildi

Kütahya Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yılmaz; Kütahya, Manisa, Afyonkarahisar ve Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı’nın, üç yıl içerisinde bölgede 243 projeye mali destek verdiğini söyledi.

Kütahya Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yılmaz; Kütahya, Manisa, Afyonkarahisar ve Uşak illerini kapsayan Zafer Kalkınma Ajansı’nın, üç yıl içerisinde bölgede 243 projeye mali destek verdiğini söyledi. Yılmaz, ajansın bu proje ve faaliyetlere bu zaman zarfında 53 milyon liralık kaynağı karşılıksız olarak aktardığını kaydetti. Yılmaz, verilen destek sonucu bölgede hayata geçirilen projeler sayesinde 550 kişinin istihdam edildiğini ifade etti.

Zafer Kalkınma Ajansı’nın 6. yönetim kurulu toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı Kütahya Valisi Şerif Yılmaz başkanlığında Manisa Anemon Otel’de yapıldı. Toplantıda konuşan Yılmaz, Zafer Kalkınma Ajansı’nın Türkiye genelinde faaliyet gösteren 26 bölgesel kalkınma ajansından bir tanesi olup, 14 Temmuz 2009 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulduğunu hatırlattı. Ajansın, personel istihdamı ile 2010 yılı şubat ayında faaliyete başladığını anımsatan Yılmaz, “Ajansımızın amacı Afyonkarahisar, Kütahya, Manisa ve Uşak illerinden oluşan ve TR33 olarak adlandırılan bölgede iktisadi ve sosyal kalkınmanın hızlandırılmasıdır. Bu kapsamda, ajansımız bölgesel ölçekte planlama ve araştırma faaliyetlerinde bulunmakta, mali ve teknik destek programları yürütmekte, yatırım, tanıtım ve destek faaliyetleri icra etmektedir. Bu sayede planlı ve sürdürülebilir bir perspektifle, bölgesel potansiyellerin en iyi şekilde değerlendirilmesi, kaynakların yerinde ve etkin kullanılması teşvik edilmektedir.” dedi.

Yılmaz, ajansın mali ve teknik destekler kapsamında bugüne kadar proje teklif çağrısı yöntemiyle 214 proje, doğrudan faaliyet desteği yöntemiyle 29 proje olmak üzere toplam 243 projeye mali destek verdiğini bildirdi. Yılmaz, ayrıca, 196 faaliyette de teknik destek verdiğini ve bugüne kadar toplamda 439 proje ve faaliyete destek sağlandığını kaydetti. Ajansın, bu proje ve faaliyetlere 53 TL’lik kaynağı karşılıksız olarak aktardığını belirten Yılmaz, “Proje sahiplerinin kendi katkılarıyla birlikte düşünüldüğünde, bölgemizde 3 yıl içerisinde yaklaşık 100 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştirildi. Bu projeler kapsamında, yaklaşık 550 kişiye istihdam sağlanmış ve yaklaşık 9 bin 500 kişi farklı konularda eğitim ve danışmanlık desteği aldı.” diye konuştu.

Yılmaz, 2013 yılı içerisinde iki yeni proje teklif çağrısı başlatılacağını aktardı. Yılmaz, ekim ayında ilan edilmesi öngörülen bu çağrılarda, farklı kesimlerden bölge aktörlerinin projelerine önemli tutarlarda hibe desteği imkanı sunulacağını ifade etti. Yılmaz, ajansın gerek mali ve teknik destekleri gerekse diğer faaliyetleri ile bölgenin kalkınmasında katalizör kurum olma misyonunu etkinlikle sürdürdüğünü söyledi.

Toplantıda; Kütahya Valisi ve Zafer Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Şerif Yılmaz, 2012 Temmuz-2013 Temmuz döneminde ajansın yönetim kurulu başkanlığını yürüten Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na fedakar çalışmalarından dolayı çini tabak hediye etti.

Şerif Yılmaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, 4 ilin genel meclis başkanları ile ticaret ve sanayi odası başkanları katıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.