Kalifiye insanlara sahip çıkmalıyız!

Kalifiye insanlara sahip çıkmalıyız!

Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği’nin 5. Olağan Genel Kurulu, İstanbul’da gerçekleşti.

İş dünyasından birçok ismin katıldığı toplantıya Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, da iştirak etti. Genel Kurul’da konuşan Saadet Lideri Karamollaoğlu, beyin göçü başta olmak üzere adalet ve düşünce özgürlüğü üzerine çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Enflasyon düşmüş... Pazarın bundan niye haberi yok

GENEL Kurul’da konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye’de iş yapmak isteyen insanların imkânlarının giderek azaldığını belirtti. Karamollaoğlu, “Sermaye sahipleri ve kalifiye insanlarımız ülkeyi terk ediyor. Sermaye sahipleriyle birlikte bizim yetiştirdiğimiz teknik insanlar, fikir sahipleri de gidiyor. Böylelikle ülkede sadece kaba kuvvet kullananlar ve kaba kuvvete ses çıkarmayanlar kalıyor. ‘Kalkınıyoruz, problemlerimizi çözüyoruz’ deniliyor. Enflasyon bayağı düşmüş. Pazar fiyatları ne olacak?” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Avrasya Sanayi ve İş Adamları Derneği (ASİAD) Olağan Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Çin’in hızla büyümesinin, Avrupa’nın ekonomik yönden belli bir doymuşluğa gelmesinin ticareti hızlandıracağını belirterek, bu anlamda bölgedeki iş insanlarının bir araya gelmesinin önemli olduğunu söyledi. Dünyayı dikkate almadan politika oluşturulmasının pek kolay olmadığını ifade eden Karamollaoğlu, adaletin tam olarak gerçekleşmediği bir yerde huzuru ve barışı aramanın mümkün olmadığını dile getirdi.

ADALET OLMAZSA REFAH DA OLMAZ

Temel Karamollaoğlu, ülkenin kalkınmasında müteşebbis insanların olmazsa olmaz bir unsur olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti: “Bu sanayicilerimizde bulunması icap eden bir özelliktir. Teşebbüs etmek, yeni bir işe kalkışmak cesaret ister, aynı zamanda risk almayı da gerektirir. Ortam müsait değilse insanlar kolay kolay yeni riskler almazlar. Onun için hepimizin en çok önem verdiği husus, ülkemizde adaletin kamil manada tesis edilip edilmediğine dayanıyor. Tabii adaletin tesis edilebilmesi ifade ve teşebbüs hürriyetini garanti altına almak için de elzem. Siz eğer bir fikri ifade edecekseniz onun karşılığında bir ceza görmemeyi, bir haksızlığa uğramamayı mutlaka teminat altına almanızı icap eder.”

“FİKİR SAHİPLERİ ÜLKEYİ TERK EDİYOR”

İş insanlarının Türkiye’de yatırım yapabilmesi için sermayeye ve mali desteğe ihtiyaçları olduğuna aktaran Karamollaoğlu, kalkınma için yatırım yapmak isteyen iş insanlarının borçlarını bile ödeyemediğini, sermayenin ülkeyi terk ettiğini, sermayesiyle Türkiye’de iş yapmak isteyen insanların imkanlarının giderek azaldığını savundu. Karamollaoğlu, sermayenin de onu faaliyet alanında kullanacak teknik elemanlar, fikir sahiplerinin de ülkeden gittiğini kaydederek, “O zaman geriye maalesef kaba kuvvete boyun eğen veya kaba kuvveti kullanarak kendi karşısında kimsenin ses çıkarmasına fırsat vermeyenler kalıyor. Biz de böyle bir kör dövüşünün içine giriyoruz. Kalkınıyoruz, ilerliyoruz, problemlerimizi çözüyoruz. Kendi kendimize türkü söylemek problemlerimizi hallettiğimiz veya halledeceğimiz manasına kesinlikle gelmiyor.” diye konuştu.

“BEYİN GÖÇÜ VERİYORUZ”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, programda yaptığı konuşmada, “Adaleti eğer görmezden gelirseniz ve benim her söylediğim kanundur derseniz Türkiye büyümez arkadaşlar. Ne yabancı sermaye gelir ne başka bir şey. Sayın Karamollaoğlu da ifade etti. Beyin göçü veriyoruz.” ifadelerini kullandı.

YETER Kİ SOSYAL ADALET GERÇEKLEŞSİN”

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Türkiye’deki işsizlik rakamlarına değinerek, şunları kaydetti: “Türkiye’de eğer işsizlik artıyorsa, resmi rakamlarla bile 5 milyona yaklaşmışsa, gayr-i resmi olarak 8-9 milyon insan işsizse, ekonomik yönden gelir seviyemiz yükseliyor, insanlar geçimlerini sağlıyor dememiz mümkün değil. Diğer konu, gelir dağılımında adalettir. Sosyal demokratik anlayışa sahip olan arkadaşlar genelde gelir dağılımının artmasından çok adil olmasının üzerinde dururlar. Toplu sözleşmeye girerken hep açlık sınırında sözleşme yapmaya mecbur muyuz? Halbuki çalışan insanın cebine girecek para doğrudan doğruya tekrar iş adamının cebine girer. Yeter ki sosyal adalet gerçekleşsin.”  Toplantıya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile eski başbakanlardan Ahmet Davudoğlu da katıldı.

“BASİRETTEN YOKSUNSANIZ KRİZİ YÖNETEMEZSİNİZ”

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu konuşmasında düşünce özgürlüğünün önemini vurgulayarak, “Benim edindiğim en önemli tecrübe bütün fikirlere açık kriz yönetimi oluşturacaksınız. Krizin olduğunu kabul edeceksiniz. Krizi ve krizi engelleyecek ilacın hangi dozda verileceğini analiz edeceksiniz. Daha en başta ‘Kriz yok’ derseniz, krizi görecek basiretten yoksunsanız krizi yönetemezsiniz” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.