Kahramanmaraş İnşaat Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş İnşaat Fuarı Açıldı

Kahramanmaraş’ta ilk kez düzenlenen İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı.Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve ECR fuarcılık birlikteliğinde Kahramanmaraş Fuar Merkezinde gerçekleştirilen...

Kahramanmaraş’ta ilk kez düzenlenen İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı, düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve ECR fuarcılık birlikteliğinde Kahramanmaraş Fuar Merkezinde gerçekleştirilen fuarda, yapı sektöründeki yenilikler ve inşaat sanayinde kullanılan son teknoloji ürünü makineler 3 gün süreyle sergilenecek.

Fuarın açılış konuşması yapan KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, inşaat sektörünün Türkiye’de 2 milyon kişiye istihdam sağladığını belirtti. Bir önceki yıla oranla konut satışında yüzde 26 artış gözlendiğini kaydeden Karaküçük: “Yaklaşık 70 milyar liralık Gayri Safi Yurtiçi Hasılası ve buna ilave olarak; sektöre girdi sağlayan ve faaliyetlerini bu sektördeki gelişmelere bağlı olarak devam ettiren 200’den fazla alt sektörün katkısıyla birlikte GSMH içindeki payı yüzde 30 seviyesinde olan inşaat sektörü Türkiye ekonomisinin lokomotifidir. Bir yandan milli ekonominin en önemli parçası olurken diğer yandan yurtdışı başarıları ile anılan Türk müteahhitlik sektörü; yaklaşık 2 milyon kişiye direkt istihdam sağlarken bağlı sektörleri ile birlikte bu sayı 5 milyonu aşmaktadır.” diye konuştu.

Türkiye genelinde 7 milyon konutun deprem riskine karşı yenilenmesi gerektiğini de vurgulayan Karaküçük şöyle konuştu: “Bu itibarla, kentsel dönüşüm projelerinin çok önemli bir fonksiyonu bulunmaktadır. Gerek afet riskinin önlenmesi gerekse ekonomik büyümenin artması bakımından kentsel dönüşüm stratejik bir konuma sahiptir. Kahramanmaraş’ta 2013 yılında alınan bin 663 yapı ruhsatı kapsamında 1,8 milyar liralık proje ile yaklaşık 10 bin dairenin inşaatı devam etmektedir. Aynı dönemde yaklaşık 5 bin dairenin de yapı kullanma izni alınarak ikamete açılmıştır. Bu bilgiler ışığında, kentsel dönüşüm projelerinin de devreye girmesiyle birlikte Kahramanmaraş’ta inşaat sektörünün büyümesini ve istihdamını artıracağını tahmin ediyoruz. Bugün açılışını yapmakta olduğumuz Kahramanmaraş İnşaat ve Kentsel Dönüşüm Fuarı da inşaat sektörümüze tasarım ve yeni nesil malzeme kullanımı konusunda vizyon kazandıracak, bu sektördeki pazarlama kültürünün gelişimine destek olacaktır.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve iş adamları tarafından fuarın açılışı kurdelesi kesildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.