Kadınlar Üretecek, Köy-koop Satacak

Kadınlar Üretecek, Köy-koop Satacak

Manisa’da, dezavantajlı grupların üretip pazar sıkıntısından dolayı satamadığı ürünler, Manisa İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP) tarafından satılacak.

Manisa’da, dezavantajlı grupların üretip pazar sıkıntısından dolayı satamadığı ürünler, Manisa İli Köy Kalkınma ve Diğer Tarımsal Amaçlı Kooperatifler Birliği (KÖY-KOOP) tarafından satılacak. Kadın sığınma evindeki şiddet mağduru kadınların da dahil edildiği proje çerçevesinde Yeniden Bir Yaşam Derneği ile KÖY-KOOP arasında protokol imzalandı.

Manisa Yeniden Bir Yaşam Derneği ile KÖY-KOOP üreten kadınlar, engelliler, şiddet mağduru kadınlar için bir araya geldi. Dernek Başkanı Funda Demirel ve KÖY-KOOP Başkanı Nurettin Dingaz, üreten ancak pazar sıkıntısından dolayı gelir elde edemeyen gruplar için işbirliği yaptı. KÖY-KOOP Merkez Şubesi'nde düzenlenen protokol törenine, Derneklerden Sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Tezel, Dernek Başkanı Funda Demirel, Birlik Başkanı Nurettin Dingaz ve dernek üyesi kadınlar katıldı.

Öncelikli hedeflerinin, kadın istihdamını artırmak ve dezavantajlı gruptaki kişilere kazanç sağlamak olduğunu belirten Dernek Başkanı Funda Demirel, kadına şiddetin önlenmesi için kadın istihdamının artırılması gerektiğini söyledi. Demirel, “Ama en büyük sıkıntımız, üretilen ürünlerin satış yerlerinin olmamasıdır. KÖY-KOOP’un ürünlerinin satıldığı mağazalarda bizim kadınlarımız tarafından üretilen ürünlerin de satışı yapılacak. Üretim, eğitim ve planlama konusunda her iki kurum artık ortak çalışacak.” dedi. Demirel, kadın sığınma evinde kalan şiddet mağduru kadınların da bu projeden yararlanacağını belirterek, kadınlara gelir sağlamayı hedeflediklerini bildirdi.

KÖY-KOOP Başkanı Nurettin Dingaz da Manisa genelinde 14 bin üyeleri bulunduğunu söyledi. Dingaz, “Yeniden bir yaşam kurmak bizim en büyük görevlerimizden biridir. Bu tür faaliyetleri sonuna kadar destekliyoruz. 2 satış mağazamızda ve gittiğimiz ulusal, uluslararası fuarlarda kadınlarımızın ürünlerini satacağız. İstihdam yaratmada ve eğitim çalışmalarında ve el sanatları kurslarını öğretmekte kadınlarımıza sonuna kadar destek olacağız.” diye konuştu. Konuşmaların ardından Yeniden Bir Yaşam Derneği ve KÖY-KOOP’un kadınlar için hazırladığı projenin imzaları atıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.