Kadınlar, siyasette daha etkin rol almalı

Kadınlar, siyasette daha etkin rol almalı

Demokratik Sol Parti (DSP), 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Anıta çelenk koydu.

Törene DSP İl Başkanı Betül Öncü, DSP Merkez İlçe Belediye Başkan Adayları ve partililer katıldı. Kadınların hayatın her alanında olduğu gibi siyaset ve ülke yönetiminde de daha etkili ve karar verici konumlarda olmaları gerektiğinin altını çizen Betül Öncü, DSP olarak bu konuda üstlerine düşeni yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

ÇALIŞAN KADINLAR EŞİTSİZLİKTEN ŞİKÂYETÇİ
Çalışan kadınların büyük eşitsizliklerle karşılaştığını söyleyen Türk Eğitim Sen 1. Nolu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Berna Arslan, kadınların sadece 8 Mart ta değil her zaman hatırlanması gerektiğini ifade etti. Kadınların cinsel obje veya reklam malzemesi olarak görülmesini istemediklerini belirten Arslan, gelecek nesillerin ancak kadınlarla aydınlık ve güzel olabileceğini sözlerine ekledi.   
BİR OLUP KADINI HAK ETTİĞİ YERE KOYACAĞIZ
Eğitim Sen Konya Şube Kadın Sekreteri Ayser Ünlü, 8 Mart’ta dünyanın her yerinde bütün kadınların eşitlik, adalet, özgürlük, emek, arış ve dayanışma seslerini ve isyanlarını birleştirdiklerini söyledi. Ayser Ünlü, Türkiye’de kadına yönelik şiddetin aratarak devam ettiğini ancak bütün kadınlar olarak el ele vererek bunu atlatabileceklerini sözlerine ekledi.
MHP MERAM’DAN BAYANLARA KARANFİL
Milliyetçi Hareket Partisi Meram İlçe Teşkilatı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği programda bayanlara karanfil dağıttı. Zafer alanında düzenlenen programa MHP Konya Milletvekili ve Devlet eski Bakanı Faruk Bal, İl Başkanı Ali Yücel, Meram İlçe Başkanı Hüseyin Vakiteci, Büyükşehir ve Merkez İlçe Belediye Başkan adayları, Kadın Kolları ile çok sayıda partili katıldı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.