Kadın Mutfak Akademisi’nde sertifika mutluluğu

Kadın Mutfak Akademisi’nde sertifika mutluluğu

Necmettin Erbakan Üniversitesi, KADEM Konya İl Temsilciliği ve TOBB KGK Konya Başkanlığı iş birliğinde gerçekleştirilen “Kadın Mutfak Akademisi” kapsamında kadın kursiyerler sertifikalarını düzenlenen törenle aldı.

Proje kapsamında Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası ve Konya Ticaret Borsası sponsorluğunda Necmettin Erbakan Üniversitesi Turizm Fakültesi Gastronomi Mutfağı binasında Kadın Mutfak Atölyesi oluşturuldu. Akademide eğitim alan kadınlar KADEM Konya öncülüğünde oluşturulan kurul ile tespit edildi. 25-45 yaş aralığında 6 kadına Necmettin Erbakan Üniversitesi Gastronomi Bölüm akademisyenlerinden 8 haftalık gıda güvenliği, temel mutfak bilgileri, menü hazırlama, satın alma ve mutfak hijyeni İleri mutfak eğitimi konularında teorik dersler ile yemek yapma (hazırlama, pişirme, sunum ve saklama aşamaları) ve dünya mutfağı ile ilgili uygulamalı dersler verildi.

mutfak-akademisi-2.jpg

Derslerin sonucunda katılımcılara teorik ve uygulamalı sınavlar yapıldı. Akademi eğitimine katılan bütün katılımcılar başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. Katılım belgeleri 13 Haziran 2024 tarihinde NEÜ Turizm Fakültesi Yerleşkesinde düzenlenen mezuniyet töreni ile kursiyerlere takdim edildi. Her yıl Güz ve Bahar dönemi olmak üzere iki kur şeklinde tekrarlanacak olarak hayata geçirilen “Kadın Mutfak Akademisi” projemiz ile yeteneklerini toplum yararına kullanmaları için kadınlar teşvikler edildi. KADEM Konya İl Temsilciliği yetkilileri, “Sürdürülebilir bir ekonomik büyüme hedefiyle kadınlarımızı çalışma hayatına özendirmek ve girişimciliğin yenilikçi yönünü öne çıkarmak istiyoruz” dedi.

MUHARREM DURSUN

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.