Kadın Girişimcilere Ajans Destekleri Ve Kalkınmayı Anlattı

Kadın Girişimcilere Ajans Destekleri Ve Kalkınmayı Anlattı

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine kalkınma ve ajans desteklerini anlattı. Diyarbakır Ticaret Borsası’nın desteklediği TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler...

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulu üyelerine kalkınma ve ajans desteklerini anlattı.

Diyarbakır Ticaret Borsası’nın desteklediği TOBB Diyarbakır İl Kadın Girişimciler Kurulunun düzenlediği bilgilendirme toplantısı borsanın konferans salonunda yapıldı. Toplantıda konuşan Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. İlhan Karakoyun, ajansın desteklerinden kadınların da faydalanmaları gerektiğini belirtti. Karakoyun kalkınma ajansları, bölgesel gelişme ve kalkınmayı gerçekleştirmede ‘yerelliği’ ve ‘iyi yönetimi’ esas alan yeni bir model sunduğunu kaydetti.

Kalkınma ajanslarının temel kuruluş gerekçesinin bölgesel gelişme politikalarını yerel bazda uygulayacak kurumsal bir mekanizmanın geliştirilmesi olduğunu anlatan Dr. İlhan Karakoyun, “Kalkınma ajansları kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel potansiyeli harekete geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgesel gelişmeyi hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla oluşturulmuş kurumsal yapılardır.” diye konuştu.

Karacadağ Kalkınma Ajansı’nın, bütün kalkınma ajansları için belirlenen temel kuruluş amacına ulaşma yolunda, kurumsallaşmasını hızlı bir şekilde tamamladığını anlatan Karakoyun şunları söyledi: “Ajansımız çok kısa süre zarfında, bölgesel planlama, programlama, koordinasyon, program yönetme, izleme değerlendirme, yatırım destek ve tanıtım faaliyetlerini gerçekleştirmeye başlamıştır. Sadece hibe dağıtacak bir kuruluş olmayan kalkınma ajansı, bölgesel kalkınma ve gelişmenin yönetiminde ve yönlendirilmesinde kamu ve özel sektör ile sivil toplumun işbirliği ve güç birliğini sağlayarak yerelde yeni bir 'yönetişim' mekanizması sunmaktadır. Ajansımıza bağlı olarak Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteren Yatırım Destek Ofisleri, hem bölgemizin iş ve yatırım olanaklarının tanıtımını yapmakta, hem yatırımcılara 'ücretsiz' danışma hizmeti vermekte, hem de yatırımcıların önündeki 'bürokratik engelleri' asgari düzeye indirmeye çalışmaktadır.” CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.