Kaçırılan Kızından Yedi Aydır Haber Alamayan Annenin Feryadı

Kaçırılan Kızından Yedi Aydır Haber Alamayan Annenin Feryadı

Balıkesir'de yaşayan Gülhan Yıldırım (43), Balıkesir Kız Meslek Lisesi Moda Tasarım Bölümü'nde okuyan ve 2 Nisan 2014 tarihinde okul çıkışı kaçırıldığı iddia edilen 17 yaşındaki kızı Yağmur Yıldırım'dan yedi aydır haber alamadığını...

Balıkesir'de yaşayan Gülhan Yıldırım (43), Balıkesir Kız Meslek Lisesi Moda Tasarım Bölümü'nde okuyan ve 2 Nisan 2014 tarihinde okul çıkışı kaçırıldığı iddia edilen 17 yaşındaki kızı Yağmur Yıldırım'dan yedi aydır haber alamadığını söyledi. Kızının kaçırıldığı yeri bildiklerini ifade eden acılı anne, yetkililerden kendilerine yardım edilmesini istiyor. Şimdiye kadar müracaat ettikleri yetkili mercilerden bir sonuç alamadıklarını belirterek, "Çocuğumun ya ölüsünü ya da dirisini devletten istiyorum. Gittiğim her yerde kapılar yüzüme kapandı. Türkiye vatandaşı değil miyim? Ne olursunuz, size yalvarıyorum. Ben kızımı istiyorum." dedi.

Merkez Altıeylül ilçesine bağlı Çiftlik Mahallesi'nde oturan dört çocuk sahibi Seyfi ile Gülhan Yıldırım çifti, yedi ay önce okul çıkışı kaçırıldığını iddia ettikleri kızlarından haber alamıyor. Gözü yaşlı çift, kızlarının yerinin belli olduğunu ancak kendisine ulaşamadıklarını söylüyor. Çift, olayda kızlarıyla birlikte bir kız arkadaşının daha kaçırıldığını belirtiyor. Acılı çiftin iddiasına göre öğle saatlerinde okuldan çıkan kızları Yağmur Yıldırım, bir arabaya zorla bindirilerek kaçırıldı. Olayı duyar duymaz okula giden baba Seyfi Yıldırım, hemen emniyet güçlerine haber verdi. Ellerinde kızlarının karnesi, başarı belgeleri ve fotoğraflarıyla yedi aydır gözyaşı döken çift, yetkililerden güzel bir haber bekliyor. Kızının bu yıl lise son sınıfa geçtiğini ve başarılı bir öğrenci olduğunu anlatan anne Gülhan Yıldırım, "Kızım Yağmur Yıldırım, 2 Nisan 2014 tarihinde okul çıkışında bir şahıs tarafından zorla kaçırıldı. Yetkililerden yardım bekliyorum. Yedi aydan beri çocuğumun ne ölüsü ne de dirisini gördüm. Çocuğumun ya ölüsünü ya da dirisini devletten istiyorum. Ne pahasına olursa olsun çocuğumu geri istiyorum. Çocuğumun gönlü olmadığını biliyorum. Zorla tutulduğunu da biliyorum. Devletten yardım bekliyorum. Bu köye devlet giremiyor. Biz nerede yaşıyoruz? Kızım, ne pahasına olursa olsun kendisini okutmamızı istiyordu. Ben çalıştım didindim ve kızımı hep okuttum. Köye servis girmezken ben parayla okuttum kızımı. Öğretmenleri, kızımın bu duruma düşmesine çok şaşırdı. 'Nerede adalet, nasıl senin kızını vermiyorlar?' diyorlar bana." dedi.

Kızının bulunması için gittiği her yerde kapıların yüzüne kapandığını iddia eden gözü yaşlı anne, "Dünyada sesimi duyan yok mu? Medya yok mu? Büyükler yok mu? Ben Türkiye'de yaşamıyor muyum? Ben Türkiye vatandaşı değil miyim? Benim çocuğumu bulun, benim çocuğumu verin. Nerede anne ve babalar? Ne olursunuz, size yalvarıyorum. Ben kızımı istiyorum. Kızım yanımda olsaydı üniversiteye hazırlanacaktı. Nerede adalet? Ne olursunuz, yetkililerden yardım bekliyorum. Sesimi duyanlar bana yardım edin. Duyun sesimi lütfen." ifadelerini kullandı.

Üç kız ve bir erkek çocuk sahibi Seyfi Yıldırım da çaresiz bir şekilde her gün kızından gelecek iyi bir haber bekliyor. Çiftçilik yaparak geçimini sağladığını aktaran Yıldırım, "Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı, cumhuriyet savcılığı ve jandarmaya dilekçeyle müracaat ettim ancak bir sonuç alamadım. Kızımın ölüsünü, dirisini istiyorum. Yedi aydır kızımın sesini duymadım. Artık hayatından endişe ediyorum. Kızımın nerede olduğu belli ancak bir türlü bulunmuyor. Beni kimse önemsemiyor. Her şey zoraki mi? Daha ne yapalım biz? Gittiğim her kapı yüzüme kapanıyor." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.