Japonlar, Adana’da Katı Atıktan Enerji Üretmeye Talip

Japonlar, Adana’da Katı Atıktan Enerji Üretmeye Talip

Japon firmaların temsilcileri, katı atıktan enerji üretmek için fizilibite çalışması yapmak üzere Adana’ya geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle görüşen, Japon hükümeti destekli heyet, fizilibite çalışmalarının...

Japon firmaların temsilcileri, katı atıktan enerji üretmek için fizilibite çalışması yapmak üzere Adana’ya geldi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle görüşen, Japon hükümeti destekli heyet, fizilibite çalışmalarının ardından, katı atıktan enerji üretiminin verimli olup olmayacağı konusunda karar verecek.

Katı atıktan enerji üretimi konusunda Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Japon firmalar; Toyota Tsusho Corp, Hitachi Zosen Corp, JGC Corp, JASE-W, EX Research Institute, Clean Authority Of Tokyo 23 Cities’in temsilcilerinin bulunduğu heyet, Bölgesel Çevre Merkezi (REC) Türkiye’nin koordinasyonunda Adana’ya geldi ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yle görüştü. Başbakanlık Yatırım Ajansı yöneticilerinin de bulunduğu heyetin Adana’ya gelişiyle ilgili, Başkan Sözlü’ye bilgi veren REC Türkiye Direktörü Rıfat Ünal Sayman, Japonya heyetinin İstanbul ve Ankara’da girişimleri bulunduğunu, Adana ve İzmir’le ilgili de yeni yatırım istekleri olduğunu ifade etti. Japonya hükümetinin desteğini alan heyeti bu nedenle Adana’ya getirdiklerini belirten Sayman, katı atıktan enerji üretimi konusunda fizibilite çalışması yapıldığını anlattı.

Heyetin Sofulu Katı Atık Entegre Bertaraf Tesisini de gezdiğini belirten Sayman, şu anda heyetin, söz konusu yatırımlar için uygun ortam olup olmadığını araştırdığını kaydetti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de Japon heyetini Adana’da görmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, Adanalının yararına olacak projelerde işbirliği yapmayı istediklerini söyledi. Daha önce Ceyhan’da benzer bir katı atık tesisi projesi için AB’den 15 milyon Euro’luk destek alan proje oluşturduklarını hatırlatan Başkan Sözlü, fizilibite çalışmalarının tamamlanmasının ardından yeniden görüşülüp, projeler üretilebileceğini açıkladı.

Japon heyeti, Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığı’ndan da brifing aldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.