İzmir’de Bayrağa Saygı Yürüyüşü

İzmir’de Bayrağa Saygı Yürüyüşü

İzmir’de bir grup, Kobani'deki IŞİD saldırılarını bahane ederek yasa dışı gösteri yapan terör örgütü yandaşlarına tepki göstererek bayrak yürüyüşü düzenledi. Büyük Turan Hareketi Partisi, Genç Türk, Kara Kalpaklılar Gençlik...

İzmir’de bir grup, Kobani'deki IŞİD saldırılarını bahane ederek yasa dışı gösteri yapan terör örgütü yandaşlarına tepki göstererek bayrak yürüyüşü düzenledi.

Büyük Turan Hareketi Partisi, Genç Türk, Kara Kalpaklılar Gençlik Hareketi gibi çeşitli grupların üyeleri Alsancak Kıbrıs şehitleri caddesinde bir araya geldi. "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Bayrağa uzanan eller kırılsın" sloganları atarak ellerindeki Türk Bayraklarıyla yürüyüşe geçti. İstiklal Marşı okuyan gruba vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. Gündoğdu Meydanı’nda grup adına açıklama yapan Genç Türk İzmir İl Başkanı Ferit Yaşar, “Bayrak Türk milleti içi her şeyden önce gelir. Yani Bayrak Türk milletinin namusu, şerefi onurudur. Bayrağa uzanan eli kırarız.” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün büstlerine ve Türk Bayrağı’na yapılan saldırıları hatırlatan Yaşar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kimse bize bunları halkaların kardeşliği, demokratik direniş, Işid karşısında eylemler olarak izah edemez. Kimse bize atılan taşa karşı, gülle cevap vermemizi beklemesin. Biz, Türk milleti olarak dünyanın neresinde olursa olsun, haksızlığa uğrayanların yanında yer aldık, olmaya da devam edeceğiz. Ancak, Kobani bahane edilerek Bingöl’de iki emniyet görevlisi şehit edildi. Bunu yapanların Kobani ile ilişkisini kuramıyoruz.”

Grup, yapılan basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.