İstenmeyen adam

İstenmeyen adam

Gaziantep yenilgisi Konyaspor’da bardağı taşırdı.

Konya spor kamuoyu ve yeşil-beyazlı renklere gönül veren taraftarlar, teknik adam Ziya Doğan’ın kredisini tamamladığı ve görevi bırakması gerektiği kanaatinde birleşti

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden ve düşme hattından kurtulmanın hesaplarını yapan Konyaspor’da, 2-0’lık Gaziantepspor yenilgisi Konya spor kamuoyunu ve taraftarları çileden çıkarttı. Sezon başından beri birçok spekülasyonlara malzeme olan ve takımın kötü gidişinden sorumlu tutulan teknik adam Ziya Doğan, ligin ikinci yarısında art arda yaşanan puan kayıplarının ardından “İstenmeyen adam’ ilan edildi.
Öte yandan, Ziya Doğan’ı başarılı bulan ve kendisine destek veren bazı spor yazarları da, Ziya Doğan’ın hemen görevden alınmasını, bu saatten sonra Ziya hoca’nın takıma bir katkı koyamayacağı görüşünde birleştiler.  Konyaspor’un Ziya Doğanla irtifa kaybettiğini ima eden bazı spor yazarları, yönetime çağrıda bulunarak vakit geçirilmeden Doğan’ın gönderilmesi imasında bulundular.
Konyaspor taraftarı, takımının aldığı üst üste kütü sonuçlar üzerine ligin dibine doğru yerleşmesiyle tepkilerini Ziya Doğan’ı istifaya davet ederek dile getirdiler. Ligin ilk yarısında kötü futbolun ve sonuçların üzerine ikinci yarıdaki transferlere rağmen oyun anlayışında değişme olmaması taraftarların tepkisine neden oldu. Bu şekilde küme düşeceklerini dile getiren taraftarlar web siteleri konyaspor.com’da Ziya Doğan’ı istifaya çağırarak ziyadoganistifa.com web sitesini açarak imza kampanyası başlattılar. Yapılan açıklamada Ziya Doğan’a bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür edildi. Artık bu takımda bir kan değişikliği olması gerektiğini, Konyaspor’u bu yerlerde, Ziya Doğan’ında görmek istemediğinden emin olduklarını ve bir Konyasporlu taraftar kadar takımı düşme potasından çıkartmak istediğini bildiklerini ama maalesef istemenin her zaman yetmediğini, Konyaspor içinde Ziya Doğan içinde en hayırlısı yollarının ayrılması gerektiğini düşündüklerini belirttiler.
‘Ziya Doğan İstifa’ başlığı altında yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Yaptığı açıklamalarla, gereksiz yere alıp gönderdiği futbolcularla, kurduğu takım ile artık yeter denmesine neden olmuştur. Bugüne kadar sabredildi ama sabrında bir sonu var. Konyaspor‘u bu yerlerde, Ziya Doğan’ında görmek istemediğinden eminiz ve bir Konyasporlu taraftar kadar takımı düşme potasından çıkartmak istediğini biliyoruz ama maalesef istemek yetmiyor.
Sayın hocam;
Takımı bu şekilde sahaya sürmende kendine göre sebeplerin vardır yalnız bu futbol anlayışı ile maalesef düşme potasından kurtulamıyoruz. Maçtan sonra suçu birazda kendinde ara. Hakem hataları elbette oluyor belkide Konyaspor, diğer takımlara göre hakemlerden yıllarca daha fazla zarar görmüştür. Ama Şuan ki kötü durumun sebebi hakemler değildir. Sürekli peşinden getirdiğin bazı futbolcuların bu takıma zararı çok fazla olmuştur. İyi bir arkadaşlığınız olabilir ama Konyaspor oturup çay içebileceğiniz bir çay bahçesi değildir. Maalesef sizin futbol anlayışınız ile Konyaspor bu sezon sizinle süper ligde kalamaz. Durum bunu gösteriyor Sayın hocam!
Sezon başında yanlış transferler yapılmış olduğu ortadadır. Sezonun ikinci yarısına da iyi bir forvet ve farklı sistem ile başlama ümidi vardı taraftarlarda. Fakat aynı futbol anlayışı ile devam ediyorsunuz. Defans yaparak bu ligde kalamayız. Maddi durumumuz kısıtlı olabilir ama rakiplerimizde güllük gülistanlık değiller.
Geçtiğimiz sezon Hüsnü Özkara, nasıl Konyaspor için istifa ettiyse aynısını sizden de bekliyoruz istifa edinki saygı duyalım Sayın hocam!
Daha önce de Konyaspor‘a gelip bir hafta sonra gitme sebebinizi de biliyoruz ve bu davranışınızda taktir ediyoruz. Aynı şekilde yine takdirle karşılayacağımız istifanızı bekliyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.