İstanbul’da Bisiklet Ve Motorsiklete Rağbet Artıyor

İstanbul’da Bisiklet Ve Motorsiklete Rağbet Artıyor

Sektörün önemli aktörerinden Kanuni Motosiklet tarafından hazırlanan bir çalışmaya göre Türkiye’de bisiklet ve motosiklet kullanımı iyimser bir çıkış sürecinde.

Sektörün önemli aktörerinden Kanuni Motosiklet tarafından hazırlanan bir çalışmaya göre Türkiye’de bisiklet ve motosiklet kullanımı iyimser bir çıkış sürecinde. Bu çıkışın öncülüğünü de özellikle son yıllarda trafik problemi giderek katlanan İstanbul yapıyor.

Kanuni Motosiklet, sektöründeki gelişmeleri değerlendirmek üzere bir endeks çalışması yaptı. Ayda bir yayınlanacak endeks, son 3 yılın satışları baz alınarak ortalama aylık satış değeri hesap edilerek elde edildi. Veriler, her ay yayınlanan İstatistik Kurumu (TUİK) rakamları esas alınarak hazırlanıyor. Hesaplamalarda temel kriter olarak son 3 yılın ağırlıklı ortalaması baz alınıyor. Yüzde 100’e göre yorumlanan endeks değerinin 100’den büyük olması piyasa güveninde veya beklentisinde tescil faaliyetlerine ilişkin güvenin arttığını (iyimser durumu), 100’den küçük olması da güvenin azaldığını (kötümser durumu) gösteriyor.

Şirketin ilk hazırladığı endekste yer alan 2013 yorumu özetle şöyle:

“Özellikle inişlerin ve çıkışların keskin olması sektörümüzün mevsimsel değişkenlik göstermesi bakımından dikkat çekicidir. Sektör genel durum itibari ile sene başına göre iyimser bir çıkış süreci gösteriyor. Bu süreçte özellikle İstanbul ilinin daha iyi bir çıkış yakaladığını ve her geçen gün toplamdaki pazar payını yükselttiğini görüyoruz.”

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.