İstanbul'da Bin 782 Hakim Ve Savcı, Hsyk İçin Oy Verecek

İstanbul'da Bin 782 Hakim Ve Savcı, Hsyk İçin Oy Verecek

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri için İstanbul'da adli ve idari yargı görevi yürüten bin 782 hakim ve savcı, sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı.Hakim ve savcıların 2010 yılından sonra kendi üyelerini seçmek...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) seçimleri için İstanbul'da adli ve idari yargı görevi yürüten bin 782 hakim ve savcı, sabah saatlerinden itibaren oy kullanmaya başladı.

Hakim ve savcıların 2010 yılından sonra kendi üyelerini seçmek için ikinci kez sandık başına gitti. HSYK seçimlerinin İstanbul ayağı, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılıyor. Toplam bin 782 seçmen, 12 sandıkta oy kullanacak. Sandıklardan 11'i adli yargı ve birinde de idari yargı üyelerinin oy kullanacak.

Seçmenler, 45 adli yargı üyesi ve 16 idari yargı üyesi için oy kullanacaklar. Sabah saat 08.00'de başlayan oy kullanma işlemi 17.00'ye kadar devam edecek. Saat 17.00'de oy kullanma işlemi sona erecek.

Basın mensuplarının görüntü alması ve fotoğraf çekmesine izin verilmiyor. Seçimlerin yapılacağı katta basın mensuplarının oy kullanma işlemlerini takip etmelerine izin verilirken İl Seçim Kurulu Başkan ve üyeleri seçim alanında basın mensuplarının belli bir alanda bulunmalarını, röportaj, söyleşi ve benzeri sohbet ortamlarını dışarıda yapmalarını istedi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.