İsrafı Önlemek İçin Aldığı Tavuklar Çoğalınca Mini Bir Çiftlik Sahibi Oldu

İsrafı Önlemek İçin Aldığı Tavuklar Çoğalınca Mini Bir Çiftlik Sahibi Oldu

Osmaniye’de yaşayan 3 çocuk annesi 52 yaşındaki Duygu Laçinbala, yemek artıklarının israf olmaması için 3-4 tavuk alarak başladığı tavukçuluk işini şimdilerde 40 tavuğu olan mini tavuk çiftliğine dönüştürdü.Şuanda 40’ın üzerinde...

Osmaniye’de yaşayan 3 çocuk annesi 52 yaşındaki Duygu Laçinbala, yemek artıklarının israf olmaması için 3-4 tavuk alarak başladığı tavukçuluk işini şimdilerde 40 tavuğu olan mini tavuk çiftliğine dönüştürdü.

Şuanda 40’ın üzerinde tavuk ve horozunun bulunduğunu belirten Laçinbala, “Geçen yıl pazardan iki üç tane tavuk aldık. Hayvanları ekmek ve yemek artıkları ile beslemeye başladık. 2-3 tavuk hep gizli gizli kendi kendilerine yumurta yapıp bahçenin bazı kenarlarına kuluçkaya yatmışlar. Bir baktık ki oradan iki üç tane, buradan dört beş tane civcivlerle ortaya çıktılar. Bir yılda evin artıklarıyla bir tavuk çiftliği haline geldi burası. Zamanla çiftlik tavuklarının etini ile kendi beslediğimiz tavuklar arasında lezzet farkını gördük. Çok seviyoruz bunları, doğal bir tavuk çitliği oldu. Etini, yumurtasını yemekteyiz, komşulara hediye ediyoruz.”

Makine civcivlerinin 45 gün içerisinde kesime geldiğini belirten Veteriner Hekim Ali Laçinbala ise doğal ortamlarda yetişen tavukların etinin ve yumurtasının sağlık açısından son derece önemli olduğunu vurguladı. Makine tavuklarının 23 saat aydınlıkta kalmaları sağlanarak hiç durmadan beslendiklerini ve bir saat uyumalarına imkan verildiğini belirten Laçinbala, “Ama evde yetişen bu tip bir tavuk, 5 metrelik gezinme alanı olan ve yemek artıkları gibi doğal beslenme ile kesime geçen bir tavuğun yetişmesi 9 ayı bulmakta. Buna bakılarak piyasadan aldığımız tavukların ne derece sağlıklı olduğu tartışılmaktadır. Köy tavuğu dediğiminiz doğal yetişen horozu bulunan tavukların yumurtaları ise sağlık açısından çok faydalı.” dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.