İslam dünyasına savaş açtılar

İslam dünyasına savaş açtılar

SP GİK Üyesi Veysel Candan, batılı devletler tarafından İslam ülkelerine gizli savaş açıldığını, bunun farkına varılması gerektiğini söyledi

Saadet Partisi (SP) Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi ve 21. Dönem Milletvekili Veysel Candan il teşkilatında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Çanakkale şehitlerini rahmetle andıklarını belirten Veysel Candan, tarihini unutanların hafıza kaybına uğradığını söyledi. Candan, “Hepinizin malumu olduğu üzere gündemde yeni eğitim sistemi konuşuluyor. 28 Şubat’ta Sincan’da tankları yürüterek siyasete ve milli iradeye müdahale edildi. 28 Şubat’ta topluma yüklenen en ağır yükte 8 yıllık kesintisiz eğitimdir. Dünya’nın hiçbir yerinde kesintisiz eğitim yok” dedi. Kesintisiz eğitim ile birlikte imam hatiplerin ve Kur’an kurslarının kapatıldığın belirten Candan, kat sayı uygulamasının yürürlüğe konulması ve banka soygunlarının gerçekleşmesi ile millete büyük zarar verildiğini dile getirdi. Hükümetin 28 Şubat’tan 15 yıl sonra 4+4+4 eğitim sistemini komisyona getirdiğini aktaran Candan, “Komisyona gelen bu kanunu komisyon başkanı ve CHP’li vekiller uzun süre tartışıyorlar. Konuya açıklık getirmeleri yerine birbirlerinin ideolojilerini savunuyorlar” diye konuştu. 4+4+4 eğitim sistemi hakkında daha geniş kapsamlı görüşleri olduğunu ifade eden Candan, “Açık öğretime gitme ilk 4 yıldan sonra başlansın. İmam, hatip ve müezzin yetiştirilmesi için bölümler kurulsun ve dini eğitimler müfredata girsin. Madem bu sistemi savunuyorlar bu tür iyileştirmelerle yapılmalıdır” ifadelerini kullandı.

İSLAM DÜNYASINA GİZLİ SAVAŞ AÇILDI

Batılı devletlerin İslam dünyasına gizli savaş açtığını belirten Veysel Candan, “Birleşmiş Milletle batılı devletler tarafından kurulmuş. Bunların biz de dahil bir çok üyesi var. Fakat 5 tane veto büyük ülkenin etme hakkı var. Bunlar istediklerini çıkartıyor istediklerini alıyorlar. NATO’da aynı şekilde tek Müslüman ülkesi biz varız. Onlar ne isterse bizde onu yapıyoruz” dedi. İncirlik Üssü’nü ABD’nin Müslüman kanı akıtmak için kullandığını belirten Candan, “Irak’taki durum ortada. Milyonlarca Müslüman kanı akıtıldı. Irak’ta 10 yılda 10 trilyon dolarlık petrolü ABD götürdü. Bizde bu oyuna alet olduk” diye konuştu. ABD’nin oyunuyla Türkiye’nin, İran’la ve Suriye ile arasının açıldığını dile getiren Candan, “ABD İslam ülkelerinde karışıklık çıkartıyor. Kendi tarafındaki diktatörlerin kullanma süresi dolunca indiriyorlar. ABD yüzünden Suriye’de, Mısır’da ve Libya’da kan durmuyor” ifadelerini kullandı.

CIA BAŞKANI İLE NE GÖRÜŞÜLDÜ

Türklerin başın çuval geçiren CIA Başkanı’nın Türkiye’ye ye gelip Başbakan ile görüşmesini eleştiren Veysel Candan, şunları kaydetti; “Bu adamın ne işi burada. Daha düne kadar bunları eleştiriyorduk. Şimdi ise gelmiş Başbakan ile görüşüyor. Bunları iyi düşünmemiz lazım. Bunlar ne konuştular. Bakınız yine 12 tane askerimiz Afganistan’da şehit oldu. Niye NATO’ya barış için asker verdik. Fakat barıştan haber alınamıyor. Şunu soruyorum NATO’nun Afganistan’da, ne işi var. Genel olarak değerlendirirsek, hükümet Suriye’de, Libya’da, Mısır’da ve Afganistan’da yapılanların ortağı oldu” Konuyu özetleyen Candan, genel kanaatin batılılar tarafından İslam dünyasına savaş açtığı olduğunu söyledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.