İşkur’un Girişimcilik Desteği İlgi Görüyor

İşkur’un Girişimcilik Desteği İlgi Görüyor

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aydın Şubesi, son beş yılda yaklaşık 107 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdi. Girişimcilik başvurusunda bulunanlara danışmanlık yapıldı, ayrıca kendi işini kuracaklara yönelik iş projelerine...

Türkiye Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Aydın Şubesi, son beş yılda yaklaşık 107 bin kişiye girişimcilik eğitimi verdi. Girişimcilik başvurusunda bulunanlara danışmanlık yapıldı, ayrıca kendi işini kuracaklara yönelik iş projelerine 36 bin TL’ye kadar destek verildiği belirtildi.

İŞKUR Aydın Müdürü Rahmi Terzi, 2009 yılından bu yana girişimcilik eğitimi programları düzenlediklerini söyledi. Bunlarla İŞKUR’a kayıtlı kişilerin kendi işlerini kurmalarına ve geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlanmadıklarını belirten Terzi, bu sayede işsizliği azaltılırken ekonomide yeni ve sürdürülebilir işler de oluşturulduğunu söyledi. Girişimcilik eğitim programlarını kuruma kayıtlı işsiz, çalışan veya işverenlerin başvurduğunu kaydeden Terzi, “İş ve meslek danışmanlarıyla yapılan mülakatlar ve değerlendirme süreçlerinden sonra en yakın tarihli programa kayıt olmaktadırlar. KOSGEB modülleri çerçevesinde en az 70 saat uygulanan eğitimler girişimcilik özelliklerinin geliştirilmesi, iş planı hazırlama ve bu kapsamda yönetim planı, finansal plan, pazarlama ve üretim planlarının oluşturulması, iş planının sunumu konularını teorik ve uygulamalı olarak içermekte. Eğitimlerde ayrıca başarılı girişimci hikâyeleri ve tecrübelere de yer verilmektedir. Tecrübeli profesyonel eğiticiler tarafından çoğunlukla üniversiteler, özel öğretim kurumları, meslek birlikleri ve odaları, kamu kurumları ile dernek ve vakıflar aracılığıyla düzenlenen programlarda eğitimi tamamlayan katılımcılara sertifika verilmekte ve bu kişiler, sertifikalar aracılığıyla hibe ve kredilere başvurabilmektedir.” dedi.

İŞKUR olarak 2009 yılından bugüne kadar düzenledikleri eğitimlerden 56 bin 745 erkek ve 49 bin 597 kadın olmak üzere toplam 106 bin 342 kişinin faydalandığını belirten İŞKUR Müdürü Terzi, “Girişimcilik eğitim programları kapsamında kuruma kayıtlı kişilere danışmanlık hizmetleri vermekte. Girişimcilik seminerlerinde daha önce eğitim almış kişileri başarılı işveren, finans kurum ve kuruluşları ile buluşturmakta, bilgilendirme faaliyetleri düzenlemektedir. Ayrıca son yaptığımız düzenlemelerle iş planlarının uygulamaya geçirilmesi, sektörde iletişim ve işbirliği ağları oluşturulması, girişimci deneyimlerinin doğrudan program faydalanıcılarına aktarılması, katılımcıların finansal araçlara ve yatırımcılara ulaşabilmesi, girişimci adaylarının yönetim becerilerinin geliştirilmesi amacıyla mentorluk hizmetleri verebilmekteyiz.” ifadelerini kullandı.

İŞKUR’un engelli ve eski hükümlülerden kendi işini kuracakların proje başvurularını da değerlendiren Rahmi Terzi, engellilere 36 bin TL’ye, eski hükümlülere ise brüt asgari ücretin 10 katına kadar hibe desteği sağladıklarını belirtti. Bugüne kadar İŞKUR tarafından 55 eski hükümlüye yaklaşık 330 bin TL, 20 engellinin kendi işini kurmasına yönelik ise 520 bin TL destek sağladıklarını kaydetti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.