İşçi Aileleri, Ermenek'te Mahsur Kalan Madenciler İçin Eylem Yaptı

İşçi Aileleri, Ermenek'te Mahsur Kalan Madenciler İçin Eylem Yaptı

Her ayın ilk pazar günü Galatasaray Meydanı’nda toplanan 'Adalet Arayan İşçi Aileleri' gurubu, 35’inci eylemlerini yaptı. Gösteri öncesinde polisle tartışma yaşayan grup, Ermenek’teki maden işçileri ve Isparta’daki kazada yaşamını...

Her ayın ilk pazar günü Galatasaray Meydanı’nda toplanan 'Adalet Arayan İşçi Aileleri' gurubu, 35’inci eylemlerini yaptı. Gösteri öncesinde polisle tartışma yaşayan grup, Ermenek’teki maden işçileri ve Isparta’daki kazada yaşamını yitirenler adına eylem yaptı.

İşçi aileleri, 352inci 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' eylemlerini Ermenek’te madende mahsur kalan işçiler ve Isparta’daki kazada yaşamını yitiren 17 kişi için yaptı. Taksim Meydan’nda toplanan eylemcilerle polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. ‘Çalışırken ölmek istemiyoruz’, ‘İş kazası değil cinayet’ sloganları eşliğinde, ‘Adalet arayan işçi aileleri’, ‘Doğal afet değil cinayet’, ‘2014 Ermenek’, ‘Soma’da 301 işçi’ pankartlarla Galatasaray Meydanı’na yürüyen eylemciler burada basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasını, 17 yaşında bir hastanede hayatını kaybeden Eren Eroğlu’nun ağabeyi Nazmi Eroğlu okudu. Eroğlu, “Ekmeği için çalışan emekçinin hayatından işveren ve hükümet kurumları sorumludur. Bu sorumluluğu biz iddia etmiyoruz. Kanunlar, yönetmelikler, tüzükler, bilirkişi raporları ve mahkeme kararları yazıyor, söylüyor. Ermenek’teki faciada, denetime ve denetimde tespit edilen eksikliklere rağmen madeni kapatmayanlar da, kazanç hırsıyla madende üretime devam eden işveren de sorumludur. Isparta’da yevmiyeli işçi olarak meyve bahçelerine balık istifi halinde götürülen işçi kardeşlerimizin hayatından, bu düzenin böyle sürdürüldüğünü bildiği halde önlem almayanlar da sorumludur.” diye konuştu.

Çecik kuvvet ve Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı’nın (TOMA) da hazır bulunduğu eylem, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde sona erdi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.