İrlanda’ya Giden Öğrenciler Türk Kültürünü Ve Okullarını Tanıttı

İrlanda’ya Giden Öğrenciler Türk Kültürünü Ve Okullarını Tanıttı

Samsun'un Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, Comenius Projesi, kapsamında İrlanda’ya gitti. Heyet dönüşte edindikleri bilgileri yetkililerle paylaştı.Genel olarak, okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve Avrupa...

Samsun'un Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, Comenius Projesi, kapsamında İrlanda’ya gitti. Heyet dönüşte edindikleri bilgileri yetkililerle paylaştı.

Genel olarak, okul eğitiminde kaliteyi artırmayı ve Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen hayat boyu öğrenme programı olan Comenius Projesi kapsamında, daha önce Avrupa’dan gelen öğrencileri misafir eden 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri, şimdi de kendileri misafir oldu. İrlanda’nın Dungarvan kentine giden öğrencilerden Merve Melisa Takçı, Mustafa Tolga Çetinkaya, Rüstem Emre Bursal ile öğretmenleri Esra Polat, Faruk Akyol, Muzaffer Ünlü, Engin Terzioğlu Samsun’a döndü.

Türkiye’nin yanı sıra Hollanda, Almanya, İtalya, İspanya’dan okulların da katıldığı projede, 19 Mayıs Ortaokulu’nun öğrenci ve öğretmenleri Dungarvan’daki eğitim kurumlarını ziyaret ederek bilgi sahibi oldu. Türkiye ve İrlanda’daki eğitimi karşılaştıran öğrenciler, bu arada yabancı dillerini de pekiştirme imkanı buldu. Kentin tarihi ve turistik yerlerini de gezme fırsatı bulan öğretmen ve öğrenciler, bu tip projelerin hem kendileri hem diğer proje ortaklarına önemli kazanımlar sağladığına vurgu yaptı. Aynı zamanda projeyle uluslararası bir kültür köprüsünün de kurulduğuna dikkat çeken öğretmen ve öğrenciler, misafir oldukları ülkelerde hem Türk kültürünü hem de okullarını tanıtma imkânı bulduklarını ifade etti.

Yaptıkları sunum ile 60 öğrenci ve öğretmen tarafından yapılan oylama sonucu, proje konusu olan ayçiçeği yetiştirmede, 'En yaratıcı ayçiçeği öyküsü ödülü'nü kazanan 19 Mayıs Ortaokulu öğrencileri, projeyi başarılı bir şekilde tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.