İnsan Hakları Kuruluna bayan üye

İnsan Hakları Kuruluna bayan üye

Karatay İl Genel Meclis Üyesi Müzeyyen Yalçın, İnsan Hakları Kurulu Üyeliğine seçildi.

Konya İl Genel Meclisi AKP Karatay İl Genel Meclis Üyesi ve Meclis Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu Başkanı Müzeyyen Yalçın, İl Genel Meclisi kararı ile Karatay İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeliğine seçildi.

Toplumda ve kamu görevlilerinde insan hakları bilincini geliştirmek, insan haklarını korumak, ihlal iddialarını incelemek ve araştırmak, insan hak ve özgürlüklerinin kullanılmasının önündeki engeller ile hak ihlallerine yol açan sosyal, siyasi, hukuki ve idari nedenleri inceleyerek sorunların çözümü noktasında önerilerde bulunan İnsan Hakları Kurulu, İlçe Kaymakamının başkanlığında 14 üyeden oluşuyor. Her ay bir araya gelen kurul, vatandaşlardan gelen başvuruları inceleyerek karara bağlıyor.

Karatay İlçe İnsan Hakları Kurulu Üyeliğine seçilen Müzeyyen Yalçın, 1967 yılında Çumra İlçesi Güvercinlik Kasabasında dünyaya geldi. Yükseköğreniminin ardından yurt dışına yerleşen Yalçın, uzun süre Almanya’da kaldı. Yurda döndükten sonra sürücü kursu işletmeciliğine başlayan Yalçın, aynı zamanda AKP Kadın Kolları Dış İlişkiler Başkanlığı görevinde bulundu. 2009 Mahalli İdareler Seçimlerinde Akpartiden Karatay İl Genel Meclis Üyeliğine seçilerek, aynı tarihlerde Meclis Sağlık ve Sosyal Yardımlaşma Komisyonu Başkanlığına getirildi. Evli ve 2 çocuk annesi Yalçın, geçtiğimiz yıl İl Genel Meclisine sunduğu bir raporda, sürücülerin her 5 yılda bir sağlık kontrolünden geçmesi teklifinde bulunarak gündeme gelmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.