İnönü'de gol düellosu

İnönü'de gol düellosu

Süper Lig'de Beşiktaş, sahasında ağırladığı Bursaspor'la berabere kaldı.

BEŞİKTAŞ-3 BURSASPOR-3

Süper Toto Süper Lig'in 11. haftasında Beşiktaş, Bursaspor'u İnönü Stadı'nda konuk etti.

Beşiktaş mücadeleye McGregor, Hilbert, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Uğur Boral, Veli Kavlak, Necip Uysal, Holosko, Fernandes, Olcay Şahan, Almeida ilk 11'i ile başladı.

Konuk ekip Bursaspor ise, Carson, Basser, Serdar Aziz, İbrahim Öztürk, Vederson, Tuncay Şanlı, N'Diaye, Batalla, Belluschi, Ferhat Kiraz, Sestak 11'i ile sahada yer aldı.

MAÇTA İLK YARI

Beşiktaş'ın başlama vuruşu ile start alan mücadelede Bursaspor maçın ilk dakikalarında sol kanattan etkili ataklar geliştirdi. Bursaspor'un kazandığı korner atışından sonra Beşiktaş, Almeida ile 4. dakikada hızlı atağa çıktı. Sol çaprazda kaleci Carson ile karşı karşıya kalan Portekizli futbolcunun şutunda top az farkla uzak köşe direğinin dibinden auta gitti.

Sol kanatta topla buluşan Uğur Boral'ın ortası savunmadan sekip sağ çaprazda bulunan Hugo Almeida'nın önüne düştü. Almeida'nın gelişine çektiği şutta Serdar Aziz kayarak topu kornere gönderdi.

16. dakikada Bursaspor sağ kanattan çok etkili geldi. Basser'in ceza alanına yaptığı ortaya Belluschi kafayı vurdu. Savunmaya çarpan top hız kaybederek kaleci MCgregor'a geldi.

Beşiktaş'ın rakip yarı alanda daha çok göründüğü dakikalarda Bursaspor golü buldu. 28. dakikada Batalla kazanılan serbest vuruşta topu uyuna hızlı sokarak Beşiktaş savunmasının yerleşmesine engel oldu. Sağ kanattan topla ilerleyen Tuncay Şanlı, altı pas üzerine ortasını yaptı. Geriden gelen Sestak ayağını koyarak topu Beşiktaş ağlarına gönderdi.

34. dakikada Fernando Belluschi, Manuel Fernandes'den kaptığı topu hiç bekletmeden sağ kanatta bulunan Pablo Batalla'ya gönderdi. Batalla ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını tekrar penaltı noktası üzerindeki Fernando Belluschi'ye verdi. Belluschi gelişine şut çekmek istedi ancak topu ıskaladı ve savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

39. dakikada Kaleci Scott Carson'un kullandığı degajı rakip ceza sahası yayı üzerinde iyi kontrol eden Pablo Batalla hiç bekletmeden pasını sağ çaprazda bulunan Fernando Belluschi'ye verdi. Belluschi ceza sahası yayı üzerinden şutunu çekti ancak top direğin hemen dibinden dışarı çıktı.

İlk devrede iki takımda çok net gol fırsatları yakaladı ancak bu pozisyonlardan faydalanan Sestak ile Bursaspor oldu. Oldukça tempolu oynanan ilk devrede Beşiktaş oyunu rakip yarı alanda tutmaya çalışırken, Bursaspor hızlı hücumlarla etkili ataklar geliştirdi.

Mücadelenin ilk devresi 1-0 Bursaspor'un üstünlüğü ile sona erdi.

İKİNCİ YARI

Beşiktaş ikinci devreye çok hızlı başladı. 46. dakikada Olcay Şahan ile duvar pası yapan Manuel Fernandes sol kanattan ceza sahası çizgisi üzerinden yerden ortasını yaptı ancak top kaleci Scott Carson'un kucağında kaldı.

Beşiktaş, Olcay Şahan'ın attığı golle skoru 1-1'e getirdi. 52. dakikada Uğur Boral'ın pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Filip Holosko son çizgiye indikten sonra yerden pasını penaltı noktası üzerindeki Olcay Şahan'a verdi. Olcay Şahan'ın gelişine çektiği şutta top ağlarla buluştu ve maçta skora denge geldi.

Beraberlik golünün ardından Beşiktaş ikinci golü de buldu. Beşiktaş, Filip Holosko'nun attığı golle 2-1 üstünlüğü yakaladı. Uğur Boral'ın pası ile ceza sahası dışında sol çaprazda topla buluşan Manuel Fernandes topu sağına çektikten sonra ceza sahası içerisine ortasını yaptı. Fernandes'in ortasında top arka direkte bulunan Filip Holosko'ya geldi. Holosko'nun kafa vuruşunda top ağlarla buluştu ve Slovak futbolcu bu sezon ligdeki 4. golünü kaydetti.

Goller peşpeşe gelmeye başladı. Beşiktaş'ın golüne Bursaspor 4 dakika sonra cevap verdi. Tuncay'ın düşürülmesi ile kazanılan serbest vuruşu Vederson kullandı. Vederson'un şutunu McGregor yumrukla uzaklaştırmak isterken top İbrahim'e çarptı. Seken topu takip eden İbrahim çizgi üzerinde topa bir kez daha dokundu ve 59. dakikada maçta skora dengeyi getirdi. 2-2.

Olcay ceza alanı içerisinde kaleci ile karşı karşıya kaldı. Ferhat Kiraz'ın arkadan müdahalesinde Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Almeida'nın kullandığı penaltı vuruşunda top ağlarla buluştu ve 67. dakikada skor 3-2'ye geldi.

Mücadelenin 73. dakikasında sahada oyuncular birbirine girdi. Orta alanda yaşanan kavganın ardından Hilbert, Almeida, Hakan Aslantaş sarı kartla cezalandırıldı.

Kavganın bitmesinin ardından Bursaspor golü buldu. Hızlı kullanılan serbest vuruşta sol kanattan gelen ortaya Batalla dokundu ve 76. dakikada topu ağlara gönderdi. 3-3.

77. dakikada Olcay Şahan inanılmaz bir gol kaçırdı. Sağ kanattan Hilbert ortasını yaptı. Altı pas içerisinde bomboş pozisyonda Olcay şutunu çekti fakat top farklı şekilde auta gitti.

86. dakikada Fernandes'in sol kanattan kullandığı top uzak köşe direğinden ağlarla buluşmak üzereyken kaleci Scatt Carson, parmaklarının ucuyla topu çıkarmayı başardı ve devamında savunma topu uzaklaştırdı.

90. dakikada sol kanattan Ferhat Kiraz'ın yaptığı ortayı kaleci Allan Mcgregor uzaklaştırmak istedi ancak top ceza sahası içerisinde sol çaprazda bulunan Stanislav Sestak'ın önüne düştü. Sestak'ın gelişine çektiği şutta top yan ağlarda kaldı.

Bursaspor 90+4'te Ferhat Kiraz ile inanılmaz bir gol kaçırdı. Kaleci ile karşı karşıya kalan genç futbolcu topu McGregor'un üzerinden aşırtmak istedi ancak top yandan auta gitti.

Kalan dakikalarda iki takım da gol pozisyonlarını değerlendiremedi ve mücadele 3-3 eşitlikle sona erdi.

Bu skorla Beşiktaş puanını 16'ya yükseltirken Bursaspor da 14 puana yükseldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.