İlk defa gördük, işsizlik yüzde 27,4!

İlk defa gördük, işsizlik yüzde 27,4!

Yeni parti kuracağını açıklayan Ali Babacan, katıldığı televizyon programında işsizlik rakamları ile ilgili olarak "İlk defa gördük, işsizlik yüzde 27,4" dedi.

Yıl sonuna kadar parti kuracağını ifade eden Ekonomiden Sorumlu eski Devlet Bakanı Ali Babacan ilk kez konuştu. Babacan, Habertürk televizyonunda Teke Tek programına katılarak, Fatih Altaylı'nın sorunlarını cevaplayarak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Babacan, ekonomi hakkında yaptığı değerlendirmesinde "İlk defa gördük, işsizlik yüzde 27,4" dedi.

Altaylı'nın "Ali Babacan Bakan iken dünyada para bolluğu vardı. Türkiye'ye para giriyordu deniyor. Ali Babacan bugün gelse para pul bulamaz deniliyor." şeklindeki sorusuna Babacan şu cevabı verdi;

"Amerikan Merkezi Bankası 2002'ye göre dünyaya 4 kat fazla para vermiş. 2002'ye göre bugün Avrupa Merkez Bankası piyasalara 6 misli daha fazla para vermiştir. Eksi faiz ne demek, 100 TL borçlanıyorsunuz yerine 98 TL ödüyorsunuz. Şu anda Türkiye'de yaşadığımız, varlık içinde bir durum. Eksi faizle borçlanıldığı durumda Türkiye maalesef çok yüksek faizlerle borçlanıyor. Avusturya 100 yıl vadeli borçlandı yüzde 1.1'le. Likiditenin çok bol olduğu dönemdeyiz şu anda. Şu anda Türkiye'ye gelip giden çok yatırımcı var. Nerede fırsat olabilir diye arayış içindeler. Uzun vadeli yatırım için gelmiyor, çünkü hukuki güvenlik ve gelecek perspektifi gerekiyor. Uzun vadeli yatırım gelmeyince işsizlik atıyor. Şu anda yüzde 27,4, istatistik tutulduğundan bu yana ilk defa bu rakamları gördük. Her alanda yeni bir Türkiye geleceği için çalışıyoruz. Şu anda böyle bir çalışma başka bir yerde yok. Şu anda yaptığımız memleketin en büyük ihtiyacı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum