'İlham Aliyev Döneminde Azerbaycan' Kitabı Tanıtıldı

'İlham Aliyev Döneminde Azerbaycan' Kitabı Tanıtıldı

Prof. Dr. Çağrı Erhan’ın ‘Güney Kafkasya'nın Yükselen Yıldızı: İlham Aliyev Döneminde Azerbaycan’ adlı kitabı tanıtıldı.

Prof. Dr. Çağrı Erhan’ın ‘Güney Kafkasya'nın Yükselen Yıldızı: İlham Aliyev Döneminde Azerbaycan’ adlı kitabı tanıtıldı.

    Ankara Sheraton Oteli'nde Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Çağrı Erhan’ın Azerbaycan’ın Sovyetler sonrası dönemini anlatan kitabının tanıtım toplantısı oldu. Toplantıya çok sayıda akademisyen, araştırmacı, basın mensupları, Türkiye ve Azerbaycan’dan devlet adamları ve Türk Cumhuriyetlerinin Ankara büyükelçileri teşrif etti. Açılış konuşmalar öncesi konuklara kısa bir Azerbaycan’ın tanıtım videosu izletildi. Tanıtım videosundan sonra kitabın yazarı Erhan, 1993 yılından başlayarak bugünlere kadar Azerbaycan anılarını anlattı. Azerbaycan’ın gelişiminin en bariz örneği olarak Bakü’yü gösteren Erhan, büyümedeki petrol ve doğal gaz kaynaklarının yanında liderliğin de çok önemli olduğunu vurguladı. Azerbaycan’ın Sovyetler sonrası dönemini çok canlı anlatan Erhan, Karabağ sorunu ve Türk-Azeri ilişkilerine de değindi. Ankara Üniversitesi'ne gelen Azerbaycanlı öğrencilerin bitirme tezlerinin çoğu Karabağ sorunu hakkında olduğunu belirterek, öğretim üyesi olarak elinden geldiği yardımı da esirgemediğini kaydetti.

    Programda konuşan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Nevruz Memmedov, Dış İlişkiler Daire Başkanı, Prof. Dr. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık Atatürk Dil, Tarih ve Kültür Merkezi Başkanı Derya Örs, Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, Dr. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Himayesindeki Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin Başkanı Ferhad Memmedov ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Türkler ve Azerilerin kardeş milletler olduğu konusunda hemfikir oldu.

    Türkiye ve Azerbaycan’ın arasındaki birlikteliğin dünyada başka bir örneği olmadığını ifade eden Azerbaycan Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Faig Bağırov, ancak maalesef bu birlikteliği bozmaya çalışan provakatörlerin de olduğunu kaydetti.

    Açılış konuşmalar sonrası Nevruz Memmedov, Faig Bağırov ve Ferhad Memmedov kitabın hazırlanışında emeği geçen herkese teşekkür ederek, Türk akademisyen ve araştırmacılara 'Stratejik Vizyon' ödüllerini takdim etti. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.