İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yardımları devam ediyor

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yardımları devam ediyor

İl Millî Eğitim Müdürlüğü Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerin ardından tüm imkânlarını bölge halkının hizmetine sunmaya devam ediyor.

AFAD koordinesinde yapılan çalışmalar kapsamında; depremin açtığı yaralar neticesinde kendi şehirlerini terk ederek Konya’ya gelen ve KYK yurtları ve uygulama otellerinde konaklayan depremzede vatandaşların çocukları, onlar için açılan anasınıflarında eğitimlerini alıyor. Meram Mevlana KYK, Bozkır KYK yurtlarında yurt içerisinde; Yunak Öğretmenevinde konaklayan depremzede vatandaşların çocukları için de otel içerisinde anasınıfları oluşturuldu.

Ayrıca, Ilgın Fakı Yapı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencileri, ilçedeki KYK yurdunda konaklayan depremzede ailelerin çocukları için açılan anasınıfında çeşitli etkinlikler düzenlediler.
Depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla Hatay'a giden gönüllü 22 rehber öğretmenin oluşturduğu Psikososyal Destek Ekibinin ikinci kafilesi, İl Millî Eğitim Müdürlüğü bahçesinden uğurlandı. 
Selçuklu ilçesinde görev yapan eğitim yöneticisi, öğretmen, personel ve velilerin katkılarıyla temin edilen 5 konteyner ve 4 seyyar tuvaletten oluşan ilk sevkiyat, Malatya'daki depremzede vatandaşlara gönderildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.