İl Genel Meclisi'nden spora yatırım

İl Genel Meclisi'nden spora yatırım

Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının 5. birleşiminde spor yatırımlarını ele aldı

Toplantıda, Gençlik ve Spor Komisyonu’nun 4 ilçede yaptığı tespitler sonucunda, yapılması elzem hale gelen tesisler yatırım planına alındı. Akşehir, Çeltik, Tuzlukçu ve Yunak’ta yaptıkları incelemelerden oluşan raporu Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı İbrahim Gün okudu. Gün, komisyon üyeleri Mustafa Turan, İshak Acar, Rafet Furunkoyak, Beycan Kalkan ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden teknik ekip ile birlikte yaptıkları çalışma neticesinde spor kompleksi, semt sahası, spor tesislerinin bakım ve onarımı, halı saha yapımı taleplerini yerinde gördüklerini, bu bölgelerde istenen tesislerin yapılmasının gerekli olduğunu tespit ettiklerini kaydetti. 31 ilçede bulunan spor salonları ve futbol sahalarının envanterinin çıkarılması, fiziki durumlarının incelenerek, eksiklerin belirlenmesi yönündeki çalışma kapsamında ise yine bu ilçelerde inceleme yaptıklarını belirten Gün, gençleri spora yönlendirmek amacıyla, ilçelere spor tesisi yapılmasını önemsediklerini ifade etti.
Gün, ayrıca, Yönetim Kurulu Üyesi olduğu Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü’nün 2012 yılı başarılarını da video gösterisi ile anlattı. Bisiklet, Halter, Bedensel Engelliler Halter, Bilek Güreşi, Atletizm, Kick Boks, Taekwondo, Boks, Jimnastik ile Atıcılık ve Atıcılık branşlarındaki Türkiye ve uluslar arası dereceleri tek tek anlatan Gün, İl Özel İdaresi Spor Kulübü’nün desteklerle daha da büyüyeceğini söyledi.
Konya İl Özel İdaresi Spor Kulübü’nü maddi ve manevi olarak desteklediklerini belirten İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, kulübün faaliyetleri arasında ata sporumuz güreşi de görmek istediklerini ifade etti. Sporun önemine değinerek, sporu ve sporcuya desteklerinin devam edeceğini vurgulayan Selvi, PTT 1. Lig’de oynayan Torku Konyaspor’a da başarılar diledi. İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz da “Hem ilimizde, hem de uluslar arası müsabakalarda önemli başarılar alıyoruz. Çocuklarımızla gurur duyuyoruz. Kulübümüze maddi ve manevi desteğimiz sürecek” diye konuştu.
Gündemde daha sonra Milli Eğitim Danışma Kurulu’na üye seçimi yapıldı. Milli Eğitim Bakanlığı Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nin 32. maddesi gereğince yapılan üye seçimi için Ak Parti Grup Başkan Vekili Süleyman Selçuk, Karatay Üyesi Mustafa Kaçar ile Selçuklu Üyesi Necati Sametoğlu’nu üyeliğe önerdi. Yapılan oylama ile Kaçak ve Sametoğlu, 1 yıl süreyle görev yapmak üzere Milli Eğitim Danışma Kurulu üyesi oldu. Konya İl Genel Meclisi, yoğun bütçe gündemiyle toplandığı Kasım ayı birleşimlerine hafta sonunda da devam edecek. Meclis 6. birleşimini 10 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 10.00’da yapacak.
SPOR SERVİSİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.