İl Başkanı Çavuş: Cumhurbaşkanı Hdp'yi Tehdit Etmeyi Bıraksın

İl Başkanı Çavuş: Cumhurbaşkanı Hdp'yi Tehdit Etmeyi Bıraksın

Erzurum'da HDP, HDK ve BDP tarafından Kobani'ye destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan HDP İl Başkanı Nevzat Çavuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, HDP'yi...

Erzurum'da HDP, HDK ve BDP tarafından Kobani'ye destek yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüş sonrası basın açıklaması yapan HDP İl Başkanı Nevzat Çavuş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'na seslenerek, HDP'yi tehdit etmeyi bırakmalarını istedi.

Öğle saatlerinde yaklaşık 100 kişilik bir grup Yakutiye ilçesi Mahallebaşı semtindeki HDP il binasından çıkarak, ellerinde taşıdıkları döviz ve pankartla yürüyüş yaptı. Daha sonra parti il binasında önüne dönen grup Kobani lehinde slogan attı. HDP, HDK ve BDP adına bir konuşmacı Kobani'deki IŞİD saldırılarını protesto ettiklerini söyledi.

Daha sonra söz alan HDP İl Başkanı Nevzat Çavuş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun HDP'yi tehdit etmesini kınadı. Çavuş, Cumhurbaşkanı'nın Kürtlere zulüm ettiğini ileri sürerek, "Şimdi benim AKP'ye iki lafım var. Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan bıraksın HDP'yi, Halkların Demokrat Partisi'ni, bıraksın tehdit etmeyi, barışa gelsin barışa. Halkların Demokrat Partisi biz barış istiyoruz. Barış istiyoruz. Cumhurbaşkanı bir de Başbakanı Davutoğlu'nun hergün Kürtlerin üzerindeki yapılan operasyonları, zulümleri, biz bunları kabul etmiyoruz. Bu hesabı barış olarak soracağız, hukuk olarak soracağız ama Kürtlere dokunma, Kürtlere dokunduğun zaman bunun hesabını alacaksınız." dedi.

HDP İl Başkanı Çavuş, partisinin bazı ilçe yöneticilerinin polis operasyanları ile yakalanıp, cezaevine gönderilmesine de tepki göstererek, "Arkadaşlar bakın, bir hafta önce Hınıs'ta 11 yöneticim operasyonlarla ilgili göz altına alınıp cezaevine gönderildiler. Dün de Tekman'da 9 tane arkadaşım 7 yönetici, arkadaşlarım göz altına alındı, bunları kabul etmiyoruz. Kınıyoruz. Demkokrasi, barış diyoruz, kimse barışın önünde engel olamaz." diye konuştu.

Grup daha sonra olaysız şekilde dağıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.