İktidarı millete teslim etmek için çalışıyoruz

İktidarı millete teslim etmek için çalışıyoruz

Anayasa değişikliğinin TBMM Genel Kurulundan geçmesi ve Cumhurbaşkanının da onayının ardından AKP referandum hazırlığı için düğmeye bastı.

 AKP’li bakan ve milletvekilleri seçim bölgelerine giderek, Anayasa değişikliğini halka anlatmaya başladı. AKP Konya Milletvekilleri de bu çalışma kapsamında seçmenle bir araya gelmek için kolları sıvadı.
Beraberinde AKP Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Yazlık, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Musa Arat ve İzzet Yıldız, Ar-Ge ve Eğitim Başkanı Numan Burak Kaya ile gazetemizi ziyaret eden Milletvekili Mustafa Kabakçı, Türkiye’nin yaşadığı değişim ve dönüşümü anlattı, iktidarın millete teslimini amaçladığını ifade ettiği anayasa çalışmalarının halk için önemini anlattı.
MUHALEFETE ÇAĞRI: MİLLETE GÜVENİN
Türkiye’nin dünya ve bölgesindeki konumunun değiştiğine işaret eden AKP’li Milletvekili Kabakçı, Ortadoğu, Balkanlar ve Güney Kafkasya’daki ülkelerle kıyaslanan Türkiye’nin artık bölgesinde tarihin de gereği olan konumunu aldığını vurguladı. Türkiye’nin artık 3. sınıf bir ülkeden 1. sınıf ülke konumuna geçtiğine dikkat çeken Kabakçı, 1. sınıf ülke olmanın gerekleri olarak ifade ettiği hukuk, demokrasi, insan hakları ve özgürlükler konusunda önemli aşamalar kaydedilmesinin şart olduğunu söyledi. Anayasa değişiklik paketinin bunun bir sonucu olarak yürütüldüğünü ifade eden Kabakçı, parti olarak amaçlarının iktidarı millete teslim etmek olduğunu vurguladı. Muhalefet partilerinin ise bunu kabullenmekte zorlandığını, Anayasa Mahkemesini kast ederek bir takım kurumlardan medet umduklarını anlatan AKP’li vekil, “Milletin önüne geçemezler, başka şansları yok. Bunu ancak geciktirebilirler ama engelleyemezler” değerlendirmesinde bulundu. Muhalefete seslenen Kabakçı, “Millete güvenin, millet de size güvensin” dedi.
BAŞBAKAN ERDOĞAN ŞEB-İ ARUS’A HIZLI TRENLE GELECEK
Konya yatırımlarında gelinen son noktayı aktaran Mustafa Kabakçı, Ankara-Konya hızlı tren projesinin 17 Aralık’a kadar biteceğini ve Başbakan Erdoğan’ın Şeb-i Arus Törenlerine hızlı trenle geleceğini söyledi. Mavi Tünel’de de çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğine işaret eden Kabakçı, 8 bin 300 metre açıldığını ve tünelin 2011 Nisan ayında bitmesinin planlandığını aktardı. Kabakçı, Konya’da açılacak üniversitelerle birlikte ciddi bir beyin göçünün olacağına da dikkat çekti. Konya’nın ihtiyaçlarından birinin de Şehir Müzesi olduğunu ifade eden Kabakçı, Valiliğin Rektörlüğe, Rektörlüğün de kampüse taşınmasıyla tarihi Valilik binasının Şehir Müzesi olarak kullanılabileceğine işaret etti.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.